Asociaţia musulmanilor a renunţat la proiectul Marii moschei din Bucureşti/ Ce s-a întâmplat cu terenul

Principala asociaţie a musulmanilor din România a renunţat la proiectul de construire a Marii moschei în Bucureşti, din cauza lipsei de fonduri, informează site-ul publicaţiei Courrier des Balkans.

1684 afișări
Imaginea articolului Asociaţia musulmanilor a renunţat la proiectul Marii moschei din Bucureşti/ Ce s-a întâmplat cu terenul

Courrier des Balkans: Asociaţia musulmanilor a renunţat la proiectul Marii moschei din Bucureşti

Muftiatul cultului musulman din România a transmis publicaţiei Courrier des Balkans că proiectul Marii moschei din Bucureşti a fost anulat. Terenul oferit de Guvernul României pentru construirea acestui locaş de cult va fi returnat.

"Costurile depăşeau cu mult bugetul curent al instituţiei noastre, iar comunitatea musulmană nu poate asuma această sarcină", a explicat muftiul Iusuf Murat, citat de Courrier des Balkans.

Acesta a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu se mai are în plan construcţia unei altei moschei în Capitală.

"Noi ca instituţie nu avem putere financiară ca sa suportăm toate cheltuielile care le necesită această construcţie. Terenul l-am dat înapoi Secretariatului de Stat Bucureşti ca sa-l dea înapoi RAPPS-ului. Nu mai avem în plan să facem altă moschee. Proiectul acesta pe care l-am avut nu l-am abandonat din cauza unor voci, asa cum se spune şi cum s-a mai spus, noi am abandonat proiectul dintr-o singura cauză, lipsa fondurilor financiare. Nu a fost strânsă nicio sumă de bani, noi facem proiectul şi stabilim la ce sumă va ajunge şi după calculăm dacă vom reuşi să avem aceşti bani", a declarat, pentru MEDIAFAX, muftiul Iusuf Murat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici