CRUZIME FĂRĂ MARGINI: 30 de câini găsiţi morţi pe marginea unei şosele. Medicii veterinari au stabilit că animalele au fost împuşcate

Treizeci de câini au fost găsiţi morţi pe margimea unui drum judeţean din Călăraşi, unele dintre animale având urme de alice. Medicii veterinari au stabilit că animalele au fost împuşcate, afirmă reprezentanţii Poliţiei Călăraşi

686 afișări
Imaginea articolului CRUZIME FĂRĂ MARGINI: 30 de câini găsiţi morţi pe marginea unei şosele. Medicii veterinari au stabilit că animalele au fost împuşcate

CRUZIME FĂRĂ MARGINI: Câini găsiţi morţi pe marginea unei şosele. Medicii veterinari au stabilit că animalele au fost împuşcate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Călăraşi, cercetările în acest caz au fost declanşate de poliţişti ai Secţiei Rurale Curcani şi ai Postului de Poliţie Luica, în urma unui apel primit vineri, prin 112.

Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că, la aproximativ doi kilometri de localitatea Luica, spre comuna Mânăstirea, se află cadavrele mai multor câini.

Conform sursei citate, în total au fost găsiţi 30 de câini morţi, 16 dintre aceştia având crotalii, iar în urma autopsiilor s-a stabilit că animalele au fost împuşcate.

"Specialişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi fac verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora. În acest caz a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă", mai precizează reprezentanţii Poliţiei Călăraşi.





 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici