Cseke: Priorităţile pentru 2011 - terapia intensivă şi oncologia

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a stabilit priorităţile pentru 2011, acestea fiind reabilitarea secţiilor de terapie intensivă şi oncologia, domeniu în care se înregistrează tot mai mulţi pacienţi.

18 afișări
Imaginea articolului Cseke: Priorităţile pentru 2011 - terapia intensivă şi oncologia

Cseke: Priorităţile pentru 2011 - terapia intensivă şi oncologia (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Trebuie să avem în vedere că nu putem finanţa toate investiţiile ce ar fi necesare în domeniul Sănătăţii. De aceea, va trebui să alegem unele specialităţi, două sau trei, prioritare pentru investiţii. Sistemul de urgenţă funcţionează şi a fost o prioritate dotarea acestor secţii până acum. Dacă urmărim circuitul pacientului în spital, ar urma ca anul viitor să reabilităm secţiile de terapie intensivă. Pe lângă acestea, oncologia constituie o prioritate şi pentru mine personal, dar şi pentru că avem, din păcate, din ce în ce mai mulţi pacienţi oncologici", a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila, la Marghita, judeţul Bihor, la inaugurarea primei clădiri reabilitate din spitalul din localitate.

Cu acestă ocazie ministrul a apreciat iniţiativa conducerii Spitalului Municipal "Dr Pop Mircea" Marghita de a dezvolta secţia de balneo-fizioterapie, având la bază apa termală din zonă.

Vineri a fost inaugurată noua clădire a Secţiei de interne-neurologie (corp A) integral reabilitată şi mansardată din fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii.

Din suma totală de 5,2 milioane lei vor mai fi reabilitate alte două clădiri, cea de obstetrică-ginecologie-neonatologie (corp B), şi cea care va include secţia de balneo-fizioterapie, bucătăria spitalului, precum şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical (corp D).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici