Cumpănaşu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de răpiri şi proxenetism din 2012 din Caracal

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, marţi, că i-a cerut procurorului-şef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor şi suspecţilor din cazul de proxenetism şi răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat şi audierea membrilor Parlamentului şi a primarului din Caracal.

303 afișări
Imaginea articolului Cumpănaşu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de răpiri şi proxenetism din 2012 din Caracal

Cumpănaşu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de răpiri şi proxenetism din 2012 din Caracal

"Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecţi în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri şi proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului şi a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informaţii pentru că, practic, dânşii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informaţii de orice fel care vizează problemele cetăţenilor. Înţeleg că domnul procuror şef va transmite procurorului de caz şi acolo se va dispune cand vor fi audiaţi", a declarat, la ieşirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpănaşu.

Procurorii DIICOT au făcut, în 18 aprilie 2012, 26 de percheziţii domiciliare, 19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu - Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi , pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Anchetatorii susţineau că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puţin de 150 de victime, femei majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în Milano şi în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici