Cursuri suspendate în patru şcoli în urma furtunii în judeţul Constanţa

Patru unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au suspendat cursurile, luni, în urma furtunii care a produs avarii la acoperişurile clădirilor sau a dus la sistarea energiei electrice.

232 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în patru şcoli în urma furtunii în judeţul Constanţa

Cursuri suspendate în patru şcoli în urma furtunii în judeţul Constanţa (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, din cauza vântului puternic au fost avariate acoperişurile a şapte unităţi de învăţământ. Este vorba despre şcolile gimnaziale din Dorobanţu, Sinoie, Lumina, Rasova şi şcoala gimnazială Dr. Constantin Angelescu din Constanţa, Şcoala primară Vlahii şi Colegiul Agricol Poarta Albă.

Din acest motiv, Şcoala gimnazială nr. 1 Rasova şi Colegiul Agricol Poarta Albă au suspendat cursurile luni, urmând ca acestea să fie recuperate de către elevi într-o zi de sâmbătă, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

De asemenea, furtuna a provocat întreruperea furnizării energiei electrice în 18 grădiniţe, şcoli şi licee din Constanţa, Crucea, Piatra, Grădina, Sinoe, Nuntaşi, Corbu, Săcele, Murfatlar, Valu lui Traian, Viişoara, Ciocîrlia, Ostrov, Lipniţa, Chirnogeni şi Comana.

"Ca urmare a întreruperii curentului electric, unele unităţi de învăţământ fie au redus programul, cum este cazul şcolilor din Piatra şi Grădina, fie au suspendat cursurile. Este vorba despre Şcoala gimnazială nr. 2 Nuntaşi şi Şcoala gimnazială Adrian Ghencea din Săcele. Restul unităţilor desfăşoară cursuri conform programului, folosind generatoare pentru furnizarea energiei electrice”, a mai spus Cristina Ivan.

De altfel, 87 de localităţi din judeţul Constanţa au rămas fără energie electrică, luni dimineaţă, în urma furtunii.

Meteorologii au emis, luni, avertizări cod portocaliu de vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru Muntenia şi Moldova, în unele zone fiind semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici