COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de vânt puternic. Ce judeţe sunt vizate

Meteorologii au emis, luni, avertizări cod portocaliu de vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru Muntenia şi Moldova, în unele zone fiind semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri pe oră.

1750 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de vânt puternic. Ce judeţe sunt vizate

COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de vânt puternic. Ce judeţe sunt vizate (Imagine: Razcan Chirita/Mediafax Foto)

Avertizarea nowcasting cod portocaliu este valabilă până la ora 11.10 în zona Dobrogea, unde vântul depăşeşte la rafală 90 de kilometri pe oră.

Sudul şi estul Munteniei, respectiv judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, sunt până la ora 10.20 sub avertizare cod galben, fiind semnalate intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben şi pentru judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui,Vrancea şi Galaţi, valabilă până la ora 11.00. În aceste judeţe sunt intensificări ale vântului cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi izolat până la 70 de kilometri pe oră, precum şi ploi care local, în estul zonei, pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici