Curtea de Conturi: MAI a plătit spor de risc pentru angajaţi care fac muncă de birou

Ministerul Afacerilor Interne a acordat sporuri de risc pentru poliţişti neoperativi şi contracte care nu respectă pricipiile "eficienţei şi eficacităţii", se arată în raportul Curţii de Conturi pentru anul 2013.

Share pe Facebook 1195 afişări

Imaginea articolului Curtea de Conturi: MAI a plătit spor de risc pentru angajaţi care fac muncă de birou

Curtea de Conturi: MAI a plătit spor de risc pentru angajaţi care fac muncă de birou (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit raportului Curţii de Conturi, legat de modul la care s-au achitat drepturile salariale, s-a constatat că personalul din diversele structuri ale aparatului central al MAI "beneficiază de o compensaţie de pericol deosebit de până la 30 la sută, calculată la solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, deşi aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îşi pun în pericol integritatea fizică".

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi se referă la condiţiile în care reprezentanţii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call center (reţeaua voce-date din cadrul Centrului de Contact). Specialiştii susţin că, la data efectuării misiunii de audit, sistemul call center nu era funcţional, deşi contractul a fost încheiat la data de 16.10.2009, cu o durată iniţială de 26 de luni.

Perioada a fost modificată prin 11 acte adiţionale până la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractui având ca efect "uzura morală a echipamentelor şi a soluţiilor software alese, situaţie care generează cheltuieli suplimentare de upgradare".

În acelaşi timp, Curtea de Conturi a atras atenţia cu privire la faptul că prin contract au fost incluse servicii de mentenanţă, garanţie şi suport în valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garanţiei acordate.

În plus "din faptul că sistemul call center nu este funcţional în prezent, rezultă că nu au fost atinse obiectivele generale prevăzute în caietul de sarcini, respectiv: dezvoltarea managementului informaţiei la nivelul MAI, care să permită tuturor utilizatorilor abilitaţi accesul la un sistem unic de gestionare a informaţiilor la nivelul instituţiei şi creşterea gradului de satisfacţie a cetăţeanului", se mai arată în raport.

Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghiță), Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MAI ,
RAPORT ,
NEREGULI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.