Curtea de Conturi: Primăria Timişoara a făcut plăţi salariale ilegale de peste 24 de milioane de lei

Raportul Curţii de Conturi pe anul 2013 arată că Primăria Timişoara a făcut plăţi salariale ilegale de peste 24 de milioane de lei, iar conducerea instituţiei a majorat veniturile primarului şi viceprimarilor, prin acordarea de sporuri.

676 afișări
Imaginea articolului Curtea de Conturi: Primăria Timişoara a făcut plăţi salariale ilegale de peste 24 de milioane de lei

Nicolae Robu (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Potrivit raportului Curţii de Conturi, Primăria Timişoara a făcut în perioada iulie 2011 - mai 2014 plăţi ilegale pentru salarii.

"Primăria Timişoara a făcut în perioada iulie 2011- mai 2014 plăţi nelegale pentru drepturi de natură salarială, abaterea fiind estimată la 24.638.000 de lei. Astfel, au fost evidenţiate şi angajate la plată drepturi salariale în sumă brută estimativă totală de 4.510.000 lei, din care contribuţiile angajatorului la bugetele publice în sumă estimativă de 945.000 de lei de natura indemnizaţiei de dispozitiv acordată lunar, în procent de 25% din salariul de bază, personalului contractual şi funcţionarilor publici, care a fost inclusă fără temei legal, în structura salariului de bază începând cu 1 ianuarie 2010, dar şi plăţi efectuate în sumă totală de 203.000 lei pentru drepturi de natură salarială acordate primarului şi viceprimarilor în sumă brută estimativă totală de 145.000 lei", se arată în raport.

Reprezentanţi ai Curţii de Conturi au declarat corespondentului MEDIAFAX că Executivul Primăriei a majorat veniturile primarului şi viceprimarilor, prin acordarea de sporuri.

De asemenea, în acelaşi raport al Curţii de Conturi se arată că au fost făcute ilegal lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, defrişări şi corecţii de arbori prin utilizarea de preţuri mai mari decât preţul pieţei, fără să fie precizate cifre.

Directorul adjunct al Curţii de Conturi Timiş, Florin Popovici, a declarat corespondentului MEDIAFAX că raportul instituţiei pe care o reprezintă este pe anul 2013, însă dacă se găsesc nereguli care au început în anul 2011 şi au continuat până în 2014, Curtea de Conturi are posibilitatea să le verifice până ajunge la zi, chiar dacă depăşeşte anul fiscal 2013.

La rândul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat corespondentului MEDIAFAX că a contestat deja acest raport şi că ”tot ce s-a făcut, s-a făcut cu aviz juridic”.

”Nu vreau să fac acum propagandă Curţii de Conturi. (...) Am contestat toate acele aşa-zise nereguli. Noi considerăm că tot ce s-a făcut, s-a făcut cu aviz juridic. Deconturile au fost corecte şi drept urmare contestăm auditorii pentru că nu sunt nişte Dumnezei. Dacă într-adevar s-a greşit, atunci au greşit juriştii şi cei de specialitate. Nu am stabilit eu salariul primarului şi viceprimarilor. Nu a făcut nici Ciuhandu (Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei - n.r.) de capul lui, ci au făcut cei de specialitate”, a declarat Nicolae Robu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici