Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara pe durata procesului sau să discute cu părţile

Judecătoria Sectorului 1 a decis, marţi, ca patronul OTV, Dan Diaconescu, să nu poată părăsi ţara pe durata procesului în care este judecat pentru fapte de şantaj, împunându-i totodată să nu discute în vreun fel cu părţile vătamate sau cu inculpaţii din dosar, nici măcar prin mass-media.

100 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara pe durata procesului sau să discute cu părţile

Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara pe durata procesului sau să discute cu părţile (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Instanţa bucureşteană a admis, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara în cazul lui Dan Diaconescu.

Totodată, instanţa a decis ca Diaconescu să să nu se apropie de partea vătămată Ion Florin Moţ, de inculpaţii Dorel Petru Pârv şi Ghezea Mitruş şi de martorii Cornelia Marga, Angelica Flueraş, Oana Mihaela Moise, Petru Sasu, Daniel Cristian Croitoru, Corina Simona Codeuş, Cristina Predescu, Sorin Mircea Oprescu, Andrei Ioan Chiliman, Denis Laurenţiu Diaconescu, Paul-Petre Ţărdea, Sorin Marcel Puşcaş, Sorin Gheorghe Micula-Cociuban, Constantin Romeo Ţociu, Petre Năstase, Gabriel Viorel Matyas, Cătălin Alexandru Macovei, Horia Georgescu, Adrian Horia Miclescu, Mircea Bolunduţ, Nelu Ciobanu şi Vasile Drăghici şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, inclusiv prin mass-media.

Prin aceeaşi decizie de marţi, instanţa i-a mai impus lui Diaconescu ca pe durata măsurii preventive să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Diaconescu este avertizat de instanţa de judecată că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti poate lua faţă de el măsura arestării preventive. Această decizie poate fi contestată de avocaţii celor în cauză.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată, în 21 octombrie, de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

Alături de Dan Diaconescu vor fi judecaţi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", ambii fiind acuzaţi de şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici