Cercetări pentru ucidere din culpă, în cazul copilului mort după anestezie. Dentiştii implicaţi, cercetaţi de Colegiul Stomatologilor

  • Dosarul copilului mort după anestezie a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti
  • Cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis, joi, că a început cercetarea disciplinară a medicilor din Piteşti
2170 afișări
Imaginea articolului Cercetări pentru ucidere din culpă, în cazul copilului mort după anestezie. Dentiştii implicaţi, cercetaţi de Colegiul Stomatologilor

Dentiştii implicaţi în anestezia copilului decedat, cercetaţi

Poliţia Argeş a transmis că după moartea copilului de 4 ani, în urma unei proceduri medicale stomatologice, s-a schimbat încadrarea juridică, cercetările fiind făcute în prezent pentru ucidere din culpă.

Sursa citată arată că cercetările se fac in rem, pentru faptă.

„Încă de zilele trecute au fost luate toate măsurile pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar la momentul de faţă se aşteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcţiei de Sănătate Publică”, arată Poliţia Argeş.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Piteşti, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Dentiştii implicaţi, cercetaţi de Colegiul Stomatologilor

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de CMSR, a fost începută procedura disciplinară împotriva celor implicaţi în incident, ancheta urmând a fi făcută de o comisie de disciplină.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor şi regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei sau ale instituţiei CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, arată CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competenţe funcţionale să se pronunţe asupra acestora. În acest caz competenţa este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare şi Competenţă profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcţionează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătăţii Publice, fie instanţei de judecată.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis condoleanţe familiei copilului care a murit după o anestezie la cabinetul stomatologic.

Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Piteşti, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Poliţiştii au deschis şi o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

Clinica din Piteşti a fost închisă de DSP Argeş, potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici