Dezvoltatorii dau la achiziţia unui apartament nou garanţii cât pentru o maşină

Dezvoltatorii oferă cumpărătorilor de apartamente noi garanţii pentru finisaje de maximum doi ani. Pentru o maşină, a cărei viaţă este teoretic mai scurtă, garanţia pentru piesele esenţiale poate ajunge la şase ani. Legea oferă însă garanţii pentru "vicii ascunse" pentru o perioadă de zece ani.

220 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii dau la achiziţia unui apartament nou garanţii cât pentru o maşină

Dezvoltatorii dau la achiziţia unui apartament nou garanţii cât pentru o maşină (Imagine: Mediafax Foto)

Dezvoltatorii imobiliari se feresc să ofere garanţii prea extinse cu privire la calitatea finisajelor din locuinţele achiziţionate, astfel că în contractele semnate cu clienţii apartamentelor sunt stipulate garanţii de maximum doi ani, potrivit infromaţiilor din piaţă.

Conform legii, cumpărătorii de locuinţe sunt protejaţi de "vicii ascunse ale construcţiei" apărute într-un interval de 10 de ani de la recepţia lucrării, în timp ce eventualele vicii ale structurii de rezistenţă sunt garantate pe toată durata de existenţă a construcţiei. Doar că pentru acestea nu este răspunzător investitorul, respectiv cel de la care ai cumpărat apartamentul, ci "proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricanţii şi furnizorii de materiale şi produse pentru construcţii, executantul, responsabilul tehnic cu execuţia atestat, dirigintele de specialitate sau expertul tehnic atestat", ale cărui obligaţii faţă de beneficiarul iniţial al apartamentului sunt transferate ulterior cumpărătorilor.

Citeşte mai multe despre garanţiile oferite de dezvoltatori la cumpărarea unui apartament pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici