Diana Severin: Dacă va fi o anchetă reală în cazul lui Blejnar vor exista probe zdrobitoare

Fosta şefă a Vămii Ploieşti Diana Severin s-a declarat convinsă că, dacă se va face o "anchetă reală, nu de formă", în cazul lui Sorin Blejnar, vor exista "probe zdrobitoareşi că în sistemul vamal corupţia pleacă de la vârf către bază şi că trebuie schimbat "de sus în jos, nu de jos în sus".

93 afișări
Imaginea articolului Diana Severin: Dacă va fi o anchetă reală în cazul lui Blejnar vor exista probe zdrobitoare

Diana Severin: Dacă va fi o anchetă reală în cazul lui Blejnar vor exista probe zdrobitoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cazul în care va exista o anchetă reală, nu de formă, în ceea ce-l priveşte pe Blejnar, sunt convinsă că vor fi probe zdrobitoare. Trei foşti directori de vamă care nu se cunosc între ei îl acuză pe Blejnar. Eu nu cred în astfel de coincidenţe", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, fosta directoare a Vămii Ploieşti Diana Severin, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Diana Severin, care a fost director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti în perioada mai 2009 - mai 2010, cu o întrerupere de o lună în august 2009, a comparat sistemul vamal din România cu o piramidă.

Întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că de unde porneşte corupţia în acest sistem, Severin a spus că în piramida care este sistemul vamal corupţia porneşte de la vârf către bază.

Fosta şefă a Vămii Ploieşti a mai spus că nu crede că acţiunile derulate în ultimele săptămâni în vămi vor schimba acest sistem.

"Sistemul (vamal - n.r.) trebuie schimbat de sus în jos, nu de jos în sus", a spus Diana Severin.

Fosta directoare a vămii Ploieşti care acuză că a fost obligată de către un apropiat al lui Sorin Blejnar să-şi dea demisia din funcţie, a mai afirmat că nu crede că este o coincidenţă faptul că unii vameşi şi mai mulţi foşti şefi de vămi reclamă că la preşedintele ANAF ajungeau bani luaţi ca mită în diverse vămi din ţară.

Întrebată cine crede că îl poate schimba din funcţie pe Sorin Blejnar, Diana Severin a răspuns că 'cine l-a pus acolo (în funcţia de preşedinte al ANAF - n.r.)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici