DIICOT face percheziţii la clanul Gruia. Acuzaţiile: proxenetism, trafic de droguri şi falsificare de bani

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, peste 30 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în Prahova la membrii clanului Gruia, acuzaţi de trafic internaţional de droguri, falsificare de monede străine, proxenetism, trafic de influenţă, urmând a fi audiate peste 40 de persoane.

1874 afișări
Imaginea articolului DIICOT face percheziţii la clanul Gruia. Acuzaţiile: proxenetism, trafic de droguri şi falsificare de bani

DIICOT face percheziţii la clanul Gruia. Acuzaţiile: proxenetism, trafic de droguri şi falsificare de bani

„Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat un numar de 34 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, falsificare de monede străine şi punerea în circulaţie de valori falsificate, proxenetism, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanţii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cinci membri ai unui clan de notorietate ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de bani falşi (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de clanul Gruia.

„Astfel, în perioada mai sus menţionată, membrii grupului infracţional au cumpărat şi introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului Bucureşti, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti. La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane”, mai arată procurorii DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici