Din ce în ce mai multe femei au început să experienteze jocurile de noroc online în timpul pandemiei - studiu

Un studiu realizat la Montreal arată că din ce în ce mai multe femei experimentează pentru prima dată jocurile de noroc online, un fenomen care va necesita cercetări suplimentare în anii următori, spune cercetătoarea Sylvia Kairouz.

715 afișări
Imaginea articolului Din ce în ce mai multe femei au început să experienteze jocurile de noroc online în timpul pandemiei - studiu

FOTO Fashion gone rogue/Twitter

Studiul realizat în pandemie pe un eşantion de 4.500 de persoane din Quebec a constatat că o proporţie mai mare de femei au declarat că au început să devină interesate de jocurile de noroc online în timpul pandemiei, deşi mai mulţi bărbaţi decât femei au declarat că s-au angajat în astfel de activităţi.
 
„În timp ce jocurile de noroc au fost în general asociate cu bărbaţii, femeile nu sunt imune la dependenţă din cauza unor obiceiuri problematice personale”, a declarat Sylvia Kairouz, profesoară la Departamentul de Sociologie şi Antropologie al Universităţii Concordia.
 
Prin intermediul celor aproximativ o sută de interviuri realizate cu participanţii la studiu, cercetătoarea a observat tendinţe distincte între femei şi bărbaţi, în special în ceea ce priveşte tipul de jocuri de noroc preferat.
 

Ce jocuri online preferă femeile

 
„Femeile se orientează în cele din urmă către jocurile de noroc, în timp ce bărbaţii sunt mai predispuşi să joace poker", a declarat Kairouz. „Făcând aceste alegeri şi având aceste gusturi, riscul este mult mai mare pentru femei”.
 
Cercetările indică faptul că femeile folosesc frecvent jocuri precum aparatele de tip slot-machine şi biletele de răzuit sau de loterie pentru evadare din cotidian şi relaxare. Spre deosebire de bărbaţi, care caută experienţe de joc palpitante, femeile tind să opteze pentru jocuri mai lungi, care implică mize mai mici.
 
„Femeile ne spun adesea: „ne simţim un pic hipnotizate când jucăm. Ne luăm gândul de la lucruri şi ne relaxăm”. De aceea, biletele de răzuit şi aparatele de joc plac foarte mult femeilor”, a declarat într-un interviu Anne Elizabeth Lapointe, directoare executivă a Centrului de tratare şi prevenire a dependenţelor Maison Jean Lapointe.
 
Datele statistice din Canada din august 2022 arată, de asemenea, că o proporţie mai mare de femei decât de bărbaţi au declarat că joacă bingo (5,7) şi cumpără bilete de loterie instant sau joacă jocuri online (34,8).
 

Când jocul devine dependenţă

 

Acelaşi sondaj a menţionat că, printre cei care au jucat în 12 luni înainte de studiu, 2% din bărbaţi şi aproximativ 1% din femei au prezentat un risc moderat sau ridicat de a dezvolta probleme de dependenţă, adică aproximativ 304.000 de canadieni.
 
„Femeile caută adesea mai puţin ajutor decât bărbaţii în ceea ce priveşte dependenţa. Există încă o mulţime de stigmate legate de femeile care joacă jocuri de noroc sau au alte dependenţe”, a declarat Lapointe. „Ceea ce le opreşte pe femei din a cere sprijin sunt ruşinea şi vinovăţia”.
 
Deşi diferenţa de gen în ceea ce priveşte participarea la jocurile de noroc online se reduce, modelele de cercetare s-au bazat mult timp pe obiceiurile bărbaţilor. Femeile rămân subreprezentate în sondaje, iar rezultatele acestora tind să fie generalizate. Pentru Kairouz, fenomenul dependenţelor femeilor trebuie să fie ţintit, astfel încât studiile viitoare să îl poată aborda mai bine.
 
„Datele, dacă nu se face distincţia între femei şi bărbaţi, reflectă mult mai mult realitatea masculină... Noi ştim că realitatea femeilor este total diferită: sensul pe care îl dau jocurilor de noroc şi funcţia de evadare şi de compensare în viaţa lor sunt mult mai prezente”, a spus ea.
 
Următoarea rundă de colectare a datelor va avea loc în perioada aprilie-septembrie, adaugă experta, ceea ce va oferi o imagine mai completă a situaţiei pe o perioadă de peste doi ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici