Direcţia Sanitar-Veterinară a demarat o anchetă după ce 35 de persoane au acuzat stări de rău la o mănăstire din Buşteni

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au deschis, joi, o anchetă, după ce 35 de persoane, între care 10 copii au acuzat stări de rău în timp ce erau la o mănăstire din Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

908 afișări
Imaginea articolului Direcţia Sanitar-Veterinară a demarat o anchetă după ce 35 de persoane au acuzat stări de rău la o mănăstire din Buşteni

Direcţia Sanitar-Veterinare a demarat o anchetă după ce 35 de persoane au acuzat stări de rău la o mănăstire din Buşteni

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Terecoasă, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-a deschis o anchetă la mănăstirea de maici Sfânta Treime din Buşteni după ce un grup din Bucureşti, format din 35 de persoane, între care 10 copii au avut nevoie de intervenţie medicală pentru că li s-a făcut rău.

„S-a deschis o anchetă. Colegul meu deja se îndreapta spre mănăstire. Nu ştim unde au mâncat şi ce. Pot să vă spun însă că mănăstirea respectivă nu e în evidenţa noastră ca unitate sanitar-veterinară. E o mănăstire de maici. Vom vedea în urma anchetei”, a declarat şeful DSV Prahova, Mihai Terecoasă.

La rândul său, medicul Daniel Nicolae a declarat că turiştii au spus că au mâncat atât la mănăstire, cât şi în alte locuri.

„Au declarat că au consumat mâncare şi la mănăstire şi în alte locuri, nu au putut face o legătură. Am transportat la spital doar o fetiţă de 11 ani. De miercuri s-au simţit rău”, a declarat Daniel Nicolae, manager Ambulanţa Prahova.

Totodată, însoţitorul grupului a precizat că la prânz au mâncat toţi la un restaurant, iar la mănăstire au mâncat ce au avut de acasă.

Potrivit ISU Prahova, paramedicii SMURD şi echipe ale Ambulanţei Prahova intervin, joi, la o urgenţă medicală în Buşteni la Mănăstirea Sfânta Treime unde 35 de persoane, din care 10 copii, acuză stări de rău.

„Au stări de vomă şi scaune diareice. Se deplasează la faţa locului pentru evaluare primară două echipaje SAJ, din care unul cu medic şi un echipaj SMURD”, a declarat Adrian Radu, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu se ştie exact numărul persoanelor care vor ajunge la spital şi care este motivul pentru care li s-a făcut rău.

„Ştim că se aflau într-o tabără. Medicii încă intervin şi evaluează. Au stări de vomă, febră şi scaune diareice. Vom vedea de la ce”, a declarat Lupea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici