Directorul AJOFM Cluj: Vom putea gestiona disponibilizările de la Nokia, nu îmi fac probleme

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat joi că disponibilizarea unui număr mare de angajaţi de la Nokia va duce la creşterea ratei şomajului în judeţ, dar aceasta nu va depăşi 4 la sută, faţă de 3,3 la sută cât este în prezent.

655 afișări
Imaginea articolului Directorul AJOFM Cluj: Vom putea gestiona disponibilizările de la Nokia, nu îmi fac probleme

Nokia de la Jucu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Daniel Don a spus că AJOFM Cluj poate să facă faţă unui val de disponibilizare şi poate gestiona această problemă în condiţiile în care a mai trebuit să facă faţă disponibilizărilor de la Bechtel.

"Disponibilizările de la Nokia pe care le estimăm la circa 2.000 de persoane vor duce la creşterea ratei şomajului în judeţul Cluj de la 3,3 la sută până la 4 la sută. Vom putea gestiona această disponibilizare la nivelul judeţului Cluj şi nu îmi fac niciun fel de probleme. Putem să ne ocupăm şi de 4.000-5.000 de persoane, dacă ar fi cazul. Nu mă sperie faptul că va trebui să gestionăm disponibilizarea a 2.000 de persoane, în condiţiile în care ne-am ocupat cu succes de concedierile de la Bechtel", a spus Daniel Don.

El a precizat că sunt locuri de muncă inclusiv în domeniul asamblării componentelor electronice.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici