Directorul Direcţiei Silvice Cluj, reţinut pentru luare de mită: Acesta cerea bani de la pădurari pentru a le asigura locurile de muncă

Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Cluj pentru luare de mită, după ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu în cazul unor controale, afirmă surse din rândul anchetatorilor. Traian Mariş cerea bani de la pădurari pentru a le asigura păstrarea locurilor de muncă şi pentru a le aviza favorabil controalele dispuse în cantoane

336 afișări
Imaginea articolului Directorul Direcţiei Silvice Cluj, reţinut pentru luare de mită: Acesta cerea bani de la pădurari pentru a le asigura locurile de muncă

Directorul Direcţiei Silvice Cluj, reţinut pentru luare de mită: Acesta cerea bani de la pădurari pentru a le asigura locurile de muncă (Imagine: Mihai Stetcu/ Mediafax Foto)

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Maris, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Sursele citate au afirmat că Mariş a fost reţinut pentru luare de mită după ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a nu îşi exercita atribuţiile de serviciu în cazul unor controale.

Mariş va fi prezentat joi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Directorul Direcţiei Silvice Cluj cerea bani de la pădurari pentru a le asigura locurile de muncă

Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, reţinut, miercuri, de procurorii DNA, pentru luare de mită, cerea bani de la pădurari pentru a le asigura păstrarea locurilor de muncă şi pentru a le aviza favorabil controalele dispuse în cantoane.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de Traian Mariş, director al Direcţiei Silvice Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, în perioada septembrie 2012 - aprilie 2013, Traian Mariş, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a pretins de la trei angajaţi ai instituţiei pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează şi să nu le aplice măsuri de sancţionare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.

Conform sursei citate, în 15 aprilie 2013, Traian Mariş a primit de la doi dintre angajaţi, denunţători în cauză, prin intermediar, 10.000 de lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari şi pentru a aviza favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită.

Procurorii anticorupţie au dispus, miercuri, reţinerea lui Mariş pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici