Directorul societăţii de termoficare din Mangalia a fost arestat preventiv

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, Simion Adrian Nikitas, a fost arestat preventiv, pentru 15 zile, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi şantaj, decizia instanţei putând fi atacată cu recurs.

316 afișări
Imaginea articolului Directorul societăţii de termoficare din Mangalia a fost arestat preventiv

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia a fost arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Directorul SC Callatis Therm SA a fost adus, miercuri după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde a fost audiat de procurori, ulterior Simion Adrian Nikitas fiind reţinut sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi şantaj.

El a fost prezentat în faţa unei instanţe a Judecătoriei Mangalia, cu propunere de arestare preventivă, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi magistraţii au emis mandatul de arestare pentru o perioadă de 15 zile. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Locuitorii Mangaliei au suferit toată iarna de frig din cauza neînţelegerilor dintre Primărie şi societatea de termoficare. Astfel, au fost perioade când nu au avut deloc căldură, cum se întâmplă şi în ultimele zile, sau când aceasta le-a fost furnizată după program.

În anul 2003, municipiul Mangalia a încheiat cu SC Rominservies Therm SA contractul de delegare a gestiunii nr.4450/31.01.2003, prin care această societate a preluat în administrare întregul sistem termic al oraşului.

Începând cu 27 ianuarie acţionarii majoritari ai SC Rominservices Therm SA, respectiv Rominserv SRL şi Rompetrol SA, au vândut pachetul de acţiuni către SC C and C Wealth Management SRL. După preluarea pachetului de acţiuni, noii acţionari au schimbat denumirea societăţii din SC Rominservices Therm SA în SC Callatis Therm SA.

Problemele au apărut din cauza neînţelegerilor dintre Consiliul Local Mangalia şi societatea de termoficare Callatis Therm. Reprezentanţii Primăriei susţineau că şi-au achitat toate datoriile către Callatis Therm şi că singura suma restantă este subvenţia neachitată de la bugetul de stat aferentă lunilor martie-septembrie 2011.

Luni, viceprimarul din Mangalia, Constantin Filimon, cerea Corpului de Control al premierului să declanşeze o anchetă la societatea de termoficare Callatis Therm pe motiv că aceasta refuză să furnizeze agent termic populaţiei.

Miercuri, tot Constantin Filimon a anunţat că va notifica societatea de termoficare Callatis Therm privind încetarea contractului întrucât locuitorii oraşului "au stat în frig în această iarnă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici