DNA cere urmărirea penală a Elenei Udrea pentru instigare la luare de mită / Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elenei Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

20214 afișări
Imaginea articolului DNA cere urmărirea penală a Elenei Udrea pentru instigare la luare de mită / Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine

DNA cere urmărirea penală a Elenei Udrea pentru instigare la luare de mită

DNA o acuză pe Elena Udrea de două infracţiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârşite pe când era ministru al Turismului.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale", se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, atunci secretar general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, pe atunci preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor firme care aveau contracte cu cele două instituţii să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.

"Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obţineau fondurile infracţionale şi prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela. Totodată, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au acţionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obţinuţi pe cale nelegală să ajungă la societăţile care prestau servicii legate de campanie", potrivit documentului citat.

În acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Trahon Ioan Silviu Wagner, dar şi Francesco Giovanni – Mario sunt cercetaţi sub control judiciar, aceeaşi măsură fiind dispusă şi faţă de Elena Udrea, în legătură cu cele cinci infracţiuni de spălare de bani.

Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine

Deputatul Elena Udrea o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că prin noua cerere de urmărire penală ar încerca să scape de scandalul ''cucuveaua mov''.

''Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou! De câte ori este în criză de imagine, apelează la dosare şi acuzaţii sonore: la adresa mea, a lui Ponta, Blair etc. De data aceasta, rahatul în care se află nu poate fi acoperit nici cu o eventuală lapidare a mea! Instigare la luare de mită, în campania electorală, în dosarul unde deja m-au acuzat de spălare de bani în campania din 2009. Deşi de la momentul chemării mele la DNA acum două săptămâni nu s-a mai întâmplat nimic, abia acum cer urmărirea penală pentru aceste presupuse fapte. De ce nu au cerut atunci??? Pentru că acum era nevoie de ceva care să acopere cucuveaua mov'', a reacţionat miercuri Udrea pe Facebook după ce DNA a anunţat că cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Ea a susţinut că nu cunoştea firmele care au făcut sponsorizările, despre care susţine că se fac ''dintotdeauna''.

''Păi eu nici nu cunoşteam firmele care au făcut sponsorizările pe de o parte, aşa cum reiese chiar din declaraţiile celor care au făcut plăţile! Pe de altă parte, într-o campanie, toţi liderii politici din teritoriu ori de la centru, contribuie după cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie să fie instigat să ceară sponsorizare??? Când aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, în fiecare campanie? Cu mult înainte să fiu eu implicată în politică, chiar...'', a explicat Udrea.

''Nu vreţi, doamna Kovesi, să vedeţi ce este şi cu sponsorizările ori banii aduşi la sediul central al PDL, la cei care astăzi sunt în conducerea PNL, făcute în aceeaşi campanie? Chiar dacă mai reuşiţi să faceţi puţin scandal, tot va trebui să răspundeţi dacă foloseaţi adrese de mail secrete că să vorbiţi cu Ghiţă despre cum să vă acoperiţi plagiatul sau pentru a da în mod ilegal informaţii pe surse din dosarele adversarilor! Şi chiar este penal dacă este adevărat!'', a concluzionat fostul ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici