DNA face percheziţii la Primăria Capitalei

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, între care şi la Primăria Capitalei, într-un dosar în care sunt vizate presupuse fapte de corupţie, directorul Direcţiei Infrastructură din PMB fiind în atenţia anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare.

3734 afișări
Imaginea articolului DNA face percheziţii la Primăria Capitalei

DNA face percheziţii la Primăria Capitalei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că în acest dosar ar fi vizaţi Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, şi soţia acestuia, pentru fapte de corupţie.

Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări, au precizat sursele citate.

Procurorii fac percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte adrese, urmând să ridice mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, a unor fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie.

În acest caz sunt vizaţi "funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici", a precizat DNA.

Procurorii anticorupţie fac 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în localităţi din judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane, se mai arată în comunicatul DNA.

La percheziţii participă şi Brigada Specială de Intervenţii a Jandarmeriei. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, Mădălin Dumitru are două terenuri intravilane, unul în judeţul Dâmboviţa şi altul în Bucureşti, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, respectiv 220 de metri pătraţi, cumpărate în 2003 şi, respectiv, 2004.

Directorul Direcţiei Infrastructură mai deţine trei apartamente în Bucureşti, în suprafaţă de 42, 45 şi 65 de metri pătraţi, cumpărate în 1996, 2006 şi 2007, două case de locuit, de 200 şi, respectiv, 240 de metri pătraţi, în Capitală şi Ilfov, cumpărate în 2006 şi 2002, precum şi un spaţiu comercial de 1.000 de metri pătraţi, în Dâmboviţa, cumpărat în anul 1996.

Mădălin Dumitru a menţionat în declaraţia de avere că are datorii de 270.000 de euro şi, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente în 2036 şi 2031, precum şi de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.

Dumitru a încasat în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, 30.400 de lei în baza contractului de muncă de la Primăria Capitalei, iar soţia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei.

Acesta a menţionat în declaraţie şi veniturile din alte surse, respectiv trei antecontracte de vânzare în urma cărora a încasat 150.000 de euro şi 500.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici