Doi bărbaţi suspectaţi în cazul jafului de la sucursala BRD din Capitală au fost reţinuţi

Doi bărbaţi suspectaţi că, înainte de Crăciun, au jefuit o sucursală BRD din Sectorul 4 au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni şi urmează să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă, potrivit unor oficiali din Poliţie.

300 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi suspectaţi în cazul jafului de la sucursala BRD din Capitală au fost reţinuţi

Doi bărbaţi suspectaţi în cazul jafului de la sucursala BRD din Capitală au fost reţinuţi (Imagine: Shutterstock)

Jaful a avut loc în 23 decembrie 2014, Secţia 14 Poliţie fiind sesizată atunci, prin numărul de urgenţă 112, că în sediul unei sucursale BRD a intrat un bărbat, care a ameninţat casiera cu un pistol şi a reuşit să fugă cu 5.000 de lei şi 850 de euro.

"În cursul zilei de 2 februarie, Poliţia Capitalei a desfăşurat o acţiune în vederea identificării şi depistării unor persoane bănuite de comiterea unei tâlhării calificate la sediul unei unităţi bancare din sectorul 4, la data de 23 decembrie 2014", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au descins luni la opt adrese şi au dus la audieri şase persoane, în locuinţele acestora fiind găsite o armă de tip Airsoft, un rucsac şi mai multe haine despre care se bănuieşte că au fost folosite în timpul jafului.

În urma audierilor au fost reţinuţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 27 de ani, suspectat de tâlhărie calificată şi celălalt de 29 de ani, bănuit de complicitate la tâlhărie.

Potrivit unor surse din Poliţie, anchetatorii au identificat mai întâi maşina care a fost folosită la comiterea faptei şi au stabilit că aceasta aparţine mamei tânărului suspectat de complicitate la tâlhărie. În urma verificărilor au fost ridicate, în afara şoferului, alte cinci persoane, care au fost interogate pentru a se stabili care dintre acestea a participat la jaf.

Bărbatul care a intrat în sucursala bancară din Sectorul 4 a mai fost condamnat în trecut, pentru furt de pe carduri bancare, susţin anchetatorii.

Cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici