Doi dintre militarii români răniţi în Afganistan, internaţi la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea acestora

Doi dintre militari români răniţi în Afganistan, în data de 13 aprilie, care se aflau iniţial într-un spital din Germania, au fost aduşi în România şi internaţi la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila” din Capitală, starea lor generală fiind bună, informează MApN.

509 afișări
Imaginea articolului Doi dintre militarii români răniţi în Afganistan, internaţi la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea acestora

Doi dintre militarii români răniţi în Afganistan, internaţi la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea acestora

„Cei doi militari răniţi în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internaţi în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în ţară în data de 24 aprilie, şi au fost internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC)”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

„În seara zilei de 24 aprilie cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii. Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună şi vor rămâne internaţi pentru recuperare medicală ulterioară”, mai previzează MApN.

Patru militari români au fost răniţi, în data de 13 aprilie, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldaţii aflaţi în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Dintre aceştia, doi au fost internaţi la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici