Doi sibieni au făcut „comerţ” cu terenuri fictive sub preţul pieţei. Prejudiciul, un milion de euro

Doi bărbaţi din Sibiu, induceau în eroare persoane care doreau să cumpere terenuri şi le făceau ofere sub preţul pieţei, spunând că parcelele au fost executate silit. După ce primeau banii, cereau alţii pentru chestiuni legate de înscrierea terenului. Prejudiciul este de peste un milion de euro.

545 afișări
Imaginea articolului Doi sibieni au făcut „comerţ” cu terenuri fictive sub preţul pieţei. Prejudiciul, un milion de euro

Doi sibieni au făcut „comerţ” cu terenuri fictive sub preţul pieţei. Prejudiciul, un milion de euro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au făcut joi o percheziţie domiciliară, în oraşul Cisnădie, în continuarea cercetărilor derulate în cadrul unui dosar penal, care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, respectiv fals informatic în formă continuată.

Doi bărbaţi, de 35, respectiv 37 de ani, din Cisnădie, au fost reţinuţi.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2022, cei doi bărbaţi le-ar fi prezentat persoanelor vătămate, un bărbat şi o femeie, din municipiul Sibiu, oferte fictive privind achiziţia mai multor terenuri din judeţul Sibiu. Acestea ar fi fost induse în eroare cu privire la faptul că parcelele de teren erau scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătoreşti, fie prin intermediul serviciilor de taxe şi impozite din cadrul administraţiei locale din municipiul Sibiu şi localitatea Şelimbăr. Astfel, preţurile de achiziţie ar fi fost mult mai mici decât cele practicate pe piaţa imobiliară pentru bunuri similare, acest lucru determinând persoanele vătămate să le remită celor doi bărbaţi diferite sume de bani, pentru a achiziţiona în numele lor terenurile prezentate. După aşa-zisa achiziţionare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost, din nou, induse în eroare, în sensul că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligaţii fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaţilor alţi bani pentru a efectua, în numele lor, plăţile respective”, arată Poliţia Sibiu.

Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei.

Poliţiştii din Sibiu au luat măsura reţinerii celor doi bărbaţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici