Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost adus la DIICOT. Avocat: Va fi trimis în judecată cu siguranţă

Avocatul Claudiu Lascoschi a declarat la ieşirea din sediul DIICOT, că Gheorghe Dincă a consultat, miercuri, cele 7 volume din dosarul crimelor din Caracal, apărătorul subliniind că bărbatul aşteaptă să fie trimis în judecată în orice moment.

654 afișări
Imaginea articolului Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost adus la DIICOT. Avocat: Va fi trimis în judecată cu siguranţă

Gheorghe Dincă, adus la DIICOT pentru a studia dosarul Caracal. Avocat: Trimis în judecată va fi, cu siguranţă

„Nu am concluzii, a studiat dosarul, acele 7 volume pe care le-au studiat şi ceilalţi avocaţi. Vrea şi el să studieze dosarul. Nu a zis nimic”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatului Gheorghe Dincă, la ieşirea din DIICOT.

Potrivit apărătorului suspectului din Caracal, Dincă se aşteaptă să fie trimis în judecată

„Ştie - nu că ar putea fi pus în libertate, ci că urmează să fie trimis în judecată. Cunoaşte procedura (care prevede numărul maxim de zile pe care un inculpat arestat preventiv le poate petrece în închisoare, n.r), dar aşteaptă să fie trimis în judecată, nu să fie pus în libertate, pentru că nici el, nici eu nu cred în aşa ceva. (...) Trimis în judecată va fi cu siguranţă, pentru că nu se poate altfel”, a mai anunţat Clausiu Lascoschi.

Este vorba despre articolul 23 din Constituţie (Libertatea individiuală), în cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult 30 de zile, fără ca durata totală să depăşească „un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile”.

În arest, Gheorghe Dincă are o stare de psihic mai bună şi a început să citească mult.

Gheorghe Dincă a fost arestat pe 27 iulie după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămăşiţe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei.

Rămăşiţele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici