DOSARUL Apa Nova: Compania a angajat foşti lucrători ai serviciilor de informaţii pentru filaj şi interceptări. Berevoianu, Semenescu şi Moisescu acţionau în "dispreţ pentru interesul şi siguranţa populaţiei"

Apa Nova Bucureşti are un "serviciu de securitate" format din foşti angajaţi ai unor servicii de informaţii care fac filaje şi interceptări pentru a nu fi divulgate activităţile ilegale ale companiei, reiese din documente ale anchetatorilor din dosarul de corupţie care vizează firma.

7391 afișări
Imaginea articolului DOSARUL Apa Nova: Compania a angajat foşti lucrători ai serviciilor de informaţii pentru filaj şi interceptări. Berevoianu, Semenescu şi Moisescu acţionau în "dispreţ pentru interesul şi siguranţa populaţiei"

Apa Nova a angajat foşti lucrători ai serviciilor de informaţii pentru filaj şi interceptări - anchetă

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, la Apa Nova există un "serviciu de securitate" format din profesionişti, al căror rol este acela de a bloca divulgarea de către angajaţii companiei a unor date privind ilegalităţile produse la Apa Nova Bucureşti. 
 
"Deosebit de important este şi faptul că la nivelul SC Apa Nova Bucureşti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii care fac filaje şi interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic şi care încearcă în acest mod să ţină sub control divulgarea de către angajaţii companiei de date care să conducă la depistarea activităţilor nelegale derulate", se arată în documentul citat.

Conform surselor citate, tot pentru asigurarea confidenţialităţii activităţilor ilicite derulate au fost înfiinţate conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora sunt făcute plăţi de către persoane anume desemnate, fiind vorba despre cetăţenii străini Bruno Roche şi Laurent Lalague, primul făcând parte din Consiliul de Administraţie al Apa Nova Bucureşti.

Dispreţ pentru interesul şi siguranţa populaţiei, în discuţiile membrilor grupării

Costin Berevoianu, Ovidiu Semenescu şi Vlad Moisescu, împreună cu complicii lor, erau parte dintr-un mecanism infracţional complex şi acţionau în "dispreţ pentru interesul şi siguranţa populaţiei", crezând că pot mitui dacă vor câştiga suficient de mult, potrivit unor documente ale anchetatorilor din dosarul Apa Nova.

Fostul consilier al primarului general al Capitalei Costin Berevoianu, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în favoarea companiei Apa Nova Bucureşti, dă dovadă de dispreţ faţă de interesul şi de siguranţa populaţiei, în condiţiile în care funcţia pe care o ocupa în Primăria Capitalei impunea protejarea interesului public, se arată în documente ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX.

Astfel, într-o convorbire din anul 2011, Berevoianu foloseşte injurii în momentul în care vorbeşte despre regulile privind siguranţa populaţiei.
 
"Din probatoriul administrat transpare dispreţul pentru interesul şi siguranţa populaţiei (Costin Berevoianu: «Acolo era scris să discutăm de siguranţa populaţiei, dă-o bă în p…a mă-sii» - convorbire din 20.01.2011), precum şi faptul că pot mitui pe oricine în contextul în care câştigă suficient de mult cât să aibă posibilitatea să facă acest lucru (Mihai: «În capul lor este că dacă câştigă suficient de mult pot [mitui] judecătorul, poliţist … şi aşa mai departe» – convorbire din 13.08.2015)", se arată în documentele citate.

Totodată, anchetatorii susţin că în acest dosar există indicii conform cărora inculpaţii sunt parte dintr-un mecanism infracţional complex, având ca obiect comiterea unor infracţiuni de corupţie, creat în scopul obţinerii unor foloase ilicite.

Continuarea materialelor le puteţi găsi pe fluxul de ştiri al agenţiei de presă Mediafax, news.mediafax.biz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici