Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate în Buzău. Suspiciuni la o a treia persoană

Două cazuri de meningită cu virus West Nile au fost confirmate la un bărbat şi o femeie din judeţul Buzău, fiind vorba de forme moderate sau uşoare de boală, în timp ce rezultatul unor probe prelevate de la un alt pacient cu simptome specifice afecţiunii este aşteptat de la Bucureşti.

564 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate în Buzău. Suspiciuni la o a treia persoană

Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate în Buzău; suspiciuni la o a treia persoană (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău, un caz de meningită cu virus West Nile a fost confirmat la un bărbat de 36 de ani din municipiul Buzău, iar al doilea la o femeie de 74 de ani din Amaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele două cazuri au fost confirmate deja de analize efectuate la Bucureşti, în timp ce a treia persoană în cazul căreia există suspiciunea de boală este tot din municipiul Buzău, rezultatele fiind aşteptate în aceste zile.

"Unul dintre bolnavi a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, altul la «Matei Balş» în Bucureşti, au prezentat forme uşoare de boală, au primit tratament adecvat, iar acum sunt în afara oricărui pericol", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Potrivit sursei citate, în urma apariţiei cazurilor de meningită cu virus West Nile, au fost anunţate toate instituţiile care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii: Primăria care se ocupă de dezinsecţie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine, întrucât timp de o lună persoanele care provin din zonele în care s-au înregistrat îmbolnăvirile nu mai au voie să doneze sânge.

Mai exact, 32 de străzi din cartierele municipiului Buzău, dar şi comuna Amaru au fost excluse de la donare până în 31 octombrie.

"Strada Orizontului împreună cu străzile adiacente din cartierele Simila şi Constituţiei vor fi excluse, donatorii vor fi excluşi de la donare, precum şi localnicii din Amaru până pe 31 octombrie. Ca o măsură suplimentară, donatorii care se prezintă la donare vor fi termometrizaţi, întrebaţi dacă prezintă simptome, stări febrile, dacă au tranzitat şi alte zone din ţară sau străinătate unde a fost confirmat virusul West Nile", a declarat Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

În judeţul Buzău, nu au mai apărut cazuri de meningită cu virus West Nile din anul 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici