Două gravide, salvate din maşinile înzăpezite în judeţul Giurgiu şi duse în Capitală

Cele două femei însărcinate blocate, luni, în autoturisme pe drumul dintre localităţile Clejani şi Stâlpu, din judeţul Giurgiu, au fost transportate la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru a naşte.

110 afișări
Imaginea articolului Două gravide, salvate din maşinile înzăpezite în judeţul Giurgiu şi duse în Capitală

Două gravide, salvate din maşinile înzăpezite în judeţul Giurgiu şi duse în Capitală (Imagine din arhivă; Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor primăriei din Clejani, autorităţile locale au reuşit să deszăpezească un drum de 15 kilometri, între Clejani şi Bulbucata, şi să transporte gravidele cu alte maşini decât ambulanţă, deoarece autosanitara Serviciului de Ambulanţă Giurgiu nu au putut trece de nămeţi, care în unele locuri au depăşit un metru şi jumătate.

Primarul localităţii Clejani, Florin Nidelea, a declarat că cele două femei însărcinate au fost transportate, între Clejani şi Bulbucata, cu maşina viceprimarului din localitate, respectiv cu autoturismul postului de Poliţie. Drumul judeţean a fost deblocat cu ajutorul sătenilor din comună.

"În faţa autoturismelor au acţionat 20 de localnici care au deszăpezit şoseaua. Una dintre femei este programată mâine la operaţia de cezariană într-un spital din Bucureşti, iar cea de a doua trebuie şi ea să nască", a spus Florin Nidelea.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a celor două femei este bună, ele fiind asistate de un cadru medical de la dispensarul din comună, care pe tot timpul transportului le-a administrat calmante şi alte medicamente.

Ulterior, femeile au fost preluate de o ambulanţă şi transportate la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Circulaţia pe DJ 411 Clejani - Bulbucata - Stâlpu se desfăşoară în continuare cu dificultate din cauza viscolului.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării de cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici