Dragnea: Oraşe şi comune vor să retrogradeze de la actualul statut. E o stare de spirit

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, joi, că oraşe şi comune vor să retrogradeze de la actualul statut, el arătând că acest fapt nu reprezintă un fenomen, ci o stare de spirit, intenţia fiind cauzată de impozitele mai mari şi de imposibilitatea de a accesa unele fonduri.

478 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Oraşe şi comune vor să retrogradeze de la actualul statut. E o stare de spirit

Liviu Dragnea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are cunoştinţă de existenţa unor oraşe sau comune care doresc să retrogradeze de la statutul actual, Dragnea a răspuns: "Normal că ştiu. Nu e un fenomen, dar e o stare de spirit".

"Anii trecuţi era o mare bucurie prin unele sate, comune, să devină oraş. Era vorba de o mândrie locală. După ce au devenit oraş, brusc au văzut că nu mai au acces la fondurile de dezvoltare rurală din programele europene gestionate de Ministerul Agriculturii. De asemenea, oraşele care au devenit municipii au constat că sunt obligate să pună taxe şi impozite locale mai mari", a precizat Dragnea.

El a arătat că, în consecinţă, unele oraşe şi comune au început să revină la vechiul statut.

"În ceea ce priveşte comunele care au devenit oraş, acum nu mai e o problemă, pentru că cel puţin la noi în PNDL am pus o prevedere în care şi satele aparţinătoare oraşelor pot să beneficieze de programele care erau destinate numai pentru sate", a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici