Drumarii vor să afle în regim de urgenţă despre producerea de accidente pe şoselele din România

  • Drumarii vor să fie anunţaţi în timp real despre producerea de accidente pe şoselele din România aşa cum se întâmplă cu serviciile de intervenţie.
  • Ei propun o colaborare între CNAIR, ISU şi Poliţie.
1499 afișări
Imaginea articolului Drumarii vor să afle în regim de urgenţă despre producerea de accidente pe şoselele din România

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” al angajaţilor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere solicită încheierea unui acord de colaborare intre instituţie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratele de Poliţie Judeţene, astfel încât drumarii să fie anunţaţi în regim de urgenţă şi să intervină cu promptitudine în cazul accidentelor produse pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi.

Potrivit sindicaliştilor, cele mai multe accidente rutiere sunt anunţate la numărul de urgenţă 112. Administratorii sectoarelor de drum unde se produc evenimente rutiere nu sunt informaţi în timp util, iar după intervenţii sunt solicitaţi la faţa locului pentru îndepărtarea resturilor de pe carosabil.

Sindicaliştii mai arată că informarea în timp real a drumarilor va duce la micşorarea timpului de intervenţie.

„Poliţia rutieră solicită echipe de angajaţi ale C.N.A.I.R. pentru intervenţii în regim de urgenţă (înlăturarea de materiale sau cadavre de animale de pe carosabil, intervenţia la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc). De asemenea, ISU judeţene au nevoie în nenumărate rânduri de drumari, pentru a asigura circulaţia în condiţii de siguranţă (după evenimente rutiere, înzăpeziri etc.). Ca urmare eprezentanţii sectoarelor de drum care intervin trebuie să fie înştiinţaţi în regim de urgenţă după apelurile oamenilor la numărul 112, pentru semnalarea accidentelor rutiere sau incidente pe drumurile naţionale şi autostrăzi”, au anunţat sindicaliştii.

Aceştia mai spun că măsura este benefică nu doar pentru drumari, ci şi pentru participanţii la trafic, deoarece şoselele ar fi eliberate mai rapid de resturile apărute în urma accidentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici