DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei de alerte

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat duminică, în formă actualizată, aplicaţia DSU. Aceasta conţine mai multe tipuri de alerte, dar şi alte informaţii. Aplicaţia este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare Apple, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit.

493 afișări
Imaginea articolului DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei de alerte

DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei de alerte

Cu ocazia împlinirii a 9 ani de activitate şi în scopul creşterii continue a gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat duminică, în formă actualizată, aplicaţia DSU.

Aceasta funcţionează încă din aprilie 2016, fiind la acea vreme singura sursă de informare oficială pe segmentul pregătirii comunităţilor în faţa pericolelor iminente.

„De-a lungul timpului, domeniul complex al situaţiilor de urgenţă a căpătat noi valenţe, noi forme şi modalităţi adaptate de răspuns în faţa acestora şi, astfel, a apărut şi necesitatea revizuirii/modernizării aplicaţiei”, transmite DSU.

Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii pot primi mai multe tipuri de alerte, pot afla care sunt atenţionările meteorologice curente, cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă pe baza informaţiilor regăsite pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă „Fii pregătit”, cum să acorde primul ajutor şi pot avea acces continuu la ştiri de ultimă oră, venite direct din partea tuturor structurilor cu competenţe în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Aplicaţia este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba engleză şi este împărţită în mai multe secţiuni.

Prima secţiune este destinată ştirilor ce prezintă informaţii cu privire la evenimentele curente de la nivel naţional. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile subordonate, Inspectoratul General de Aviaţie vor putea oferi informaţii şi ştiri de ultimă oră utilizatorilor.

Harta interactivă, din cea de a doua secţiune, vine în ajutorul cetăţenilor şi oferă informaţii despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanţă, precum: unităţi de primiri-urgenţe (UPU), spitale, unităţi de pompieri, baze şi refugii salvamont, adăposturi de protecţie civilă, staţii de ambulanţă, unităţi de poliţie şi jandarmerie, farmacii non-stop. Astfel, prin selectarea unui punct de interes de pe hartă, se poate utiliza navigarea direct din aplicaţie, cu ajutorul Apple Maps, Google Maps sau Waze.

„Prin modulul de raportare, cetăţenii pot veni în sprijinul serviciilor de urgenţă. Dacă au fost martorii unei situaţii de urgenţă, utilizatorii aplicaţiei pot trimite în timp real fotografii, clipuri video şi/sau mesaje. În acest timp, un operator va analiza conţinutul raportului. Atenţie însă! Raportarea nu reprezintă un apel de urgenţă! Totodată, în această secţiune se regăseşte şi opţiunea de apelare directă la numărul unic de urgenţă 112”, arată DSU.

În cadrul secţiunii „Învaţă”, cetăţenii pot afla cum să reacţioneze în faţa celor mai frecvente situaţii de urgenţă. Aici sunt prezentate ghiduri de comportare în caz de cutremur, inundaţii, incendii, avalanşă, ger/viscol, acordarea primului ajutor şi măsuri salvatoare rapide care pot fi luate în cazul unei situaţii de urgenţă. Lecţiile au informaţii utile, clipuri video, animaţii şi ilustraţii pentru a face învăţarea populaţiei cât mai uşoară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici