Duminică se iau noi decizii privind carantinarea Bucureştiului şi a localităţilor din jur

  • Nouă localităţi din Judeţul Ilfov sunt carantinate în prezent
  • Duminică se va decide dacă se înăspresc măsurile şi pentru Municipiul Bucureşti
  • Cel mai probabil măsurile aplicate în prezent în Bucureşti se vor prelungi după şedinţa de duminică
  • Prefectul Capitalei, Alina Stoica: „Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri”
2981 afișări
Imaginea articolului Duminică se iau noi decizii privind carantinarea Bucureştiului şi a localităţilor din jur

Duminică se iau noi decizii privind carantinarea Bucureştiului şi a localităţilor din jur

Incidenţa numărului de infectări cu COVID-19 creşte şi, o dată cu ea se aprind şi discuţiile autorităţilor pentru a opri răspândirea virusului, mai eficient.

Mai multe localităţi din jurul Bucureştiului sunt în carantină. Prefectul Capitalei a stat ieri de vorbă cu noi, şi ne-a spus ce măsuri se iau în considerare în acest moment pentru metropolă.

„Deocamdată măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta, am discutat cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul în scopul... pentru ca aceste măsuri să fie implementate mai bine şi urmează ca duminică să avem un comitet pentru situaţii de urgenţă pentru prelungirea măsurilor. Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului”, a explicat prefectul, Alin Stoica.

Întrebat şi dacă se va grăbi vaccinarea în zonele cu incidenţă mare, aşa cum a declarat premierul României, Alin Stoica a răspuns că problema principală aici o constituie dozele, nu lipsa centrelor sau a medicilor.

Măsurile care vor fi luate pentru Bucureşti pentru următoarea perioadă, le vom afla duminică după şedinţa comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă.

Capitala a intrat din 8 martie în scenariul roşu din cauza depăşirii pragului de 3 infectări la mia de locuitori. S-au închis restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc. Şcolile au rămas dechise pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, precum şi pentru elevii din clasele terminale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici