Dumitru Costin: Creşterea salariilor angajaţilor din sănătate este o măsură pompieristică

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, referitor la decizia Guvernului de majora salariile angajaţilor din sănătate cu 25%, că este "o măsură pompieristică, care va crea haos, discriminare şi reacţii ferme din partea alor categorii din sectorul bugetar".

729 afișări
Imaginea articolului Dumitru Costin: Creşterea salariilor angajaţilor din sănătate este o măsură pompieristică

Dumitru Costin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este o măsură pompieristică, care va crea haos, discriminare şi reacţii ferme din partea alor categorii din sectorul bugetar şi va declansa o avalanşă de demersuri juridice împotriva Guvernului", a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele BNS a mai declarat că sunt posibile acţiuni de protest atât în ţară, cât şi în Bucucureşti, la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octormbrie, care "să sancţioneze haosul" salarizării din sistemul bugetar, întârzierea nejustificată a modificărilor din legislaţia muncii şi a relaţiilor industriale, precum şi "excesiva simpatie pe care Guvuverul României o manifestă faţă de capital, în detrimentul lucratorilor".

Dumitru Costin a mai spus că a lansat, la începutul săptămânii, tuturor partidelor politice o invitaţie la dialog, privind proiectul de Cod fiscal, afirmând că PSRo este primul partid care a răspuns invitaţiei.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici