După mai multe ezitări, Senatul a fixat data şi ora la care se decide soarta lui Tudorel Toader/ Reacţia ministrului Justiţiei: Nu este timp pentru dezinformări

Conducerea Senatului a decis miercuri, ca plenul să dezbată şi să voteze de la ora 15.00 moţiunea simplă prin care Opoziţia îi cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

949 afișări
Imaginea articolului După mai multe ezitări, Senatul a fixat data şi ora la care se decide soarta lui Tudorel Toader/ Reacţia ministrului Justiţiei: Nu este timp pentru dezinformări

După mai multe ezitări, Senatul a fixat data şi ora la care se decide soarta lui Tudorel Toader

Decizia a fost luată miercuri dimineaţă, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Dezbaterea moţiunii simple intitulată „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader” a fost amânată până acum de trei ori.

UPDATE: Toader, înainte de CEx PSD şi votul din Senat: Nu e timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris pe Facebook, miercuri, înainte de dezbaterea şi votul din Senat a moţiunii simple prin care Opoziţia îi cere demisia, că nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor. Tot miercuri are loc şi CEx PSD în care s-ar putea vota remanierea sa.

„Nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor!”,
a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Mesajul vine înainte ca Senatul să dezbată şi să voteze de la ora 15.00 moţiunea simplă prin care Opoziţia îi cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Tot miercuri are loc şi şedinţa CEx PSD, în care s-ar putea vota remanierea lui Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat zilele trecute că nu îl cuprind emoţiile în privinţa votului pe moţiunea adresată acestuia deoarece nu are de ce şi că va rămâne în funcţie până când în Monitorul Oficial va apărea cu nume şi prenume alt ministru.

Iniţial, Biroul Permanent al Senatului a decis să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, pentru şedinţa de plen din 6 mai.

Tot miercuri are loc Comitetul Executiv al PSD, începând cu ora 12:00, unde social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, dar şi situaţia ministrului Justiţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susţinere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiţiei va fi discutată în următoarea şedinţă a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat zilele trecute că nu îl cuprind emoţiile în privinţa votului pe moţiunea adresată acestuia deoarece nu are de ce şi că va rămâne în funcţie până când în Monitorul Oficial va apărea cu nume şi prenume alt ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici