Durata de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului menţinută la doi ani. Discuţii finale luni

Liderii coaliţiei au convenit, duminică seara, ca perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului să fie menţinută la doi ani, dar discuţia finală va avea loc luni dimineaţa, când va fi stabilit şi noul cuantum al indemnizaţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din coaliţie

53 afișări
Imaginea articolului Durata de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului menţinută la doi ani. Discuţii finale luni

Durata de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului menţinută la doi ani. Discuţii finale luni (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit acestora, Guvernul va începe şi un program de construcţie a unor noi creşe, ca parte a procesului de reformă a sistemului de creştere a copilului.

Curtea Constituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 lei.

Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici