Duşa: Analizăm posibilitatea ca unele terenuri MApN să fie transferate către administraţiile locale

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, susţine că Armata ar putea transfera către administraţiile locale o serie din terenurile pe care le deţine în anumite localităţi din ţară pentru ca primăriile să poată construi locuinţe sau alte obiective economico-sociale.

167 afișări
Imaginea articolului Duşa: Analizăm posibilitatea ca unele terenuri MApN să fie transferate către administraţiile locale

Duşa: Analizăm posibilitatea ca unele terenuri MApN să fie transferate către administraţiile locale

Prezent, marţi, la Vaslui, ministrul Mircea Duşă a afirmat că a purtat o serie de discuţii cu mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din ţară despre oportunitatea ca autorităţile locale să preia o parte din terenurile MApN în vederea construirii unor edificii economico-sociale în folosul populaţiei.

De altfel, în acest mod şi-a explicat ministrul Duşa vizita în judeţul Vaslui, acolo unde primarii din municipiile Vaslui şi Bârlad doresc să transfere de la Armată o parte din terenurile garnizoanelor din localităţi.

"Analizăm posibilitatea ca unele terenuri MApN să fie transferate către administraţiile locale pentru construcţia de obiective economico-sociale. De exemplu, în Bârlad, transferăm o suprafaţă de teren în vederea construirii de locuinţe pentru tineri, însă cu condiţia ca o parte din ele să ne fie cedate şi pentru angajaţii Armatei. La Vaslui, dorim ca primăria să ne pună la dispoziţie o altă locaţie în schimbul celei pe care o vom ceda", a declarat, marţi, ministrul Mircea Duşa.

Ministrul Mircea Duşa susţine că nu vor fi cedate acele terenuri din proprietatea Armatei pe care sunt construite obiective militare pe timp de pace sau în situaţii speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici