E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA, public | DOCUMENT

E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA a apărut în spaţiul public, fiind prezentat de România Tv. Potrivit adresei, Kovesi spunea că cel care a furnizat înregistrarea va fi numit infractor. Şefa DNA nu a recunoscut existenţa mesajului.

10566 afișări
Imaginea articolului E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA, public | DOCUMENT

E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA,public

VEZI MAI JOS DOCUMENTUL

E-mail-ul are patru pagini şi ar fi fost trimis de procurorul şef al DNA pe 20 iunie 2017, la ora 22:43.

"Trebuie să răspundă în faţa legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările cu şedinţa de lucru internă a DNA. (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecţi are şi 'ea' şi 'el', dar îi voi numi de acum încolo 'infractor' – făra gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecti si vom afla cine este vinovat de aceasta fapta", este un pasaj din e-mailul prezentat de România Tv.

"Probabil după mail-ul meu cel/cea care furniza toate bîrfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte câteva zile spunându-şi că, dacă nu i s-a spus nimic probabil nu se ştie. Nu! Va răspunde penal pentru furnizarea unor informaţii, aşa cum va răspunde şi pentru înregistrarea ilegală care a furnizat-o în afara DNA. Cum spuneam...lumea e mică şi aşa ceva se află mereu! (..)E momentul să fim uniţi şi să arătăm oamenilor că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuarie când au ieşit în stradă să ne susţină. Că DNA nu este un infractor laş care înregistrează ilegal. Că DNA sunt acei oameni care fac zilnic dosare şi se implica", se mai arată în document.

La conferinţa procurorului şef al DNA, din februarie, Laura Codruţa Kovesi a negat faptul că ar fi trimis respectivul e-mail.

"Nu am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine. Zeci de e-mail-uri trimit în fiecare zi. Nu ştiu la ce mail vă referiţi. (..) Daţi-mi voie să nu comentez dacă acel e-mail nu există. Dacă avem e-mailul original şi luăm nişte copii care au apărut în spaţiul public, eu vă spun la aces moment că nu am trimis scrisori, nu am făcut niciun fel de afirmaţii, e-mail-uri către colegii mei prin care să-i fi denigrat sau să fi vorbit urât cu ei", spunea Kovesi.

Kovesi a fost întrebată dacă i-a făcut laşi şi bârfitori, procurorul şef al DNA replicând: "Nu am trimis niciun e-mail cu privire la ceea ce susţineţi dumneavostră".

Existenţa e-mailului a fost invocată şi de procurorii Mihaiela Iorga şi Doru Ţuluş în sesizările la CSM.

În plenul CSM de joi s-a decis admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulate de către procurorii DNA Mihaiela Iorga, Nicolae Marin şi Doru Ţuluş, după ce aceştia ar fi primit citaţii în dosarul deschis în urma apariţiilor cu Codruţa Kovesi, în care li se cerea testul poligraf.

 Sursa capturi: România TV

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici