Ecaterina Andronescu, despre neinvitarea premierului la Summit: Nu e aşa o nenorocire dacă participă şi doamna prim-ministru

Ecaterina Andronescu a declarat că nu i se pare „aşa o nenorocire” dacă premierul participă la Summitul UE de la Sibiu, precizând că atunci când a avut loc la Ateneul Român evenimentul care a marcat preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România, preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat.

351 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, despre neinvitarea premierului la Summit: Nu e aşa o nenorocire dacă participă şi doamna prim-ministru

Ecaterina Andronescu, despre Summit: Nu e aşa o nenorocire dacă participă şi premierul

„Chiar a spus că nu e supărată (Viorica Dăncilă că nu a fost invitată la Summitul de la Sibiu – n.r.). Acum, când România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, evenimentul s-a desfăşurat la Ateneul Român şi a fost deschis de preşedinte. Preşedintele a fost invitat de doamna prim-ministru. Deci este un Summit care are drept subiect viitorul Europei. Mi se pare că nu este o aşa nenorocire dacă participă şi premierul”, a afirmat Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Reacţia ministrului Educaţiei vine după ce Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că nu se roagă de nimeni să fie invitată la summitul de la Sibiu şi a văzut opiniile potrivit cărora nu pot participa şi premierul şi preşedintele, însă a dat exemplul altor evenimente unde alte state UE au avut mai mulţi reprezentanţi. Premierul a adăugat că nu este supărat pentru faptul că nu a fost invitată şi că „dincolo de orgolii şi interes personal, e important ca summitul să iasă bine”.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici