Ecuadorul a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Curtea Supremă din Ecuador a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, o decizie salutată de activiştii pentru drepturile comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer) din acest stat sud-american catolic şi conservator, potrivit metro.co.uk.

140 afișări
Imaginea articolului Ecuadorul a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Ecuadorul a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Ecuadorul, unde Biserica catolică are o influenţă foarte mare, se alătură astfel unor ţări precum Argentina, Brazilia şi Columbia, unde căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost deja recunoscute.

Ecuadorul a recunoscut de facto uniunile civile între persoane de acelaşi sex din 2015.

Actuala constituţie a Ecuadorului defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie. De asemenea, sunt interzise adopţiile de copii în cuplurile homosexuale.

Judecătorii care au luat istorica decizie, miercuri, au spus că îşi bazează hotărârea pe ideea că toţi oamenii sunt egali şi că vor să combată orice formă de discriminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici