Efectele CANICULEI: Câte persoane au leşinat şi câte solicitări a avut Ambulanţa

Peste 550 de solicitări au fost primite, marţi, în primele opt ore ale zilei, la Serviciul de Ambulanţa Bucureşti Ilfov (SABI), majoritatea urgenţe, printre aceste fiind 23 de leşinuri în locuri publice, SABI suplimentând efectivele cu 10 echipaje, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Alis Grasu.

279 afișări
Imaginea articolului Efectele CANICULEI: Câte persoane au leşinat şi câte solicitări a avut Ambulanţa

Efectele caniculei: Câte persoane au leşinat şi câte solicitări a avut Ambulanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În primele opt ore ale zilei, SABI a înregistrat 555 de solicitări, între care aproape 300 de urgenţe.

În total, 56 de persoane au leşinat în acest interval, 23 dintre lipotipii producându-se în spaţii publice.

Tot marţi au mai fost solicitări pentru 55 de cazuri de febră, 20 de dureri toracice şi 21 de hipertensiune arterială, a mai spus managerul SABI, dr Alis Grasu.

"Când am văzut cât este de cald am adus 10 echipaje în plus. Noaptea vor fi doar două (în plus)", a mai spus dr Alis Grasu.

La rândul lui, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus că a avut trei cazuri de leşin, dar nu le poate asocia neapărat cu canicula.

"Nu putem vorbi de creşterea numărului de solicitări din cauza caniculei, oricum aceste cazuri sunt gestionate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov", a mai spus Opriţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde, marţi, cea mai mare parte a ţării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru Bucureşti şi judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare sunt sub avertizare cod portocaliu de caniculă marţi.

Mai multe puncte de prim ajutor şi 20 de corturi medicale anticaniculă au fost amenajate în Capitală, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici