Efectele inundaţiilor din Vâlcea: familii izolate, maşini luate de viitură, podeţe şi drumuri rupte GALERIE FOTO

  • Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe familii sunt izolate, în localităţile din Vâlcea, unde au fost ploi torenţiale şi grindină.
  • Au fost luate maşini de viitură, iar unele podeţe au fost rupte.
1346 afișări
Imaginea articolului Efectele inundaţiilor din Vâlcea: familii izolate, maşini luate de viitură, podeţe şi drumuri rupte GALERIE FOTO

Efectele inundaţiilor din Vâlcea sunt vizibile

În localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu, unui operator economic i-au fost afectate de inundaţii zona depozitului şi zona administrativă, pe o suprafaţă de aproximativ de 800 mp. Apa cu gheaţă a avut o adâncime de 5-10 cm. Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au îndepărtat gheaţa formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului, apoi s-au folosit motopompele.

În localitatea Goleşti, sat Popeşti, trei gospodării au avut curţile şi o grădinile inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanţi, Nu au fost afectate locuinţele şi anexele, dar suprafaţa afectată a fost de aproximativ 3.250 mp cu o adâncime de aproximativ un metru. Aici pompierii au acţionat cu ajutorul motopompelor transportabile. Într-un alt punct al localităţii, patru gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeţ a fost rupt şi aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură.

În punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către şase gospodării a fost afectat de aluviuni, o maşină a fost luată de viitură şi blocată în mâl. Acesul către şase gospodării se mai poate face doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaş timp, 300 de metri liniari din DN 73 C au fost afectaţi de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanţi pe o bandă de acces.

În satul Gibeşti, aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) au fost afectate de aluviunile aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de metri liniari din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul va fi posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podeţului. Şi aici, o maşină a fost luată de viitură şi distrusă în totalitate.

În localitatea Milcoiu, sat Milcoiu patru familii, respectiv 10 persoane, din care opt adulţi (unul cu afecţiuni locomotorii) şi doi copii, au fost izolate ca urmare a ruperii a unui podeţ peste Pârâul Sasca.

În localitatea Budeşti, sat Budeşti, o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma încercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Şoferul s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanţii Prefecturii Vâlcea, ai ISU Vâlcea, ai Primăriei Goleşti şi ai SVSU evaluează cuantumul pagubelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici