Elena Băsescu: Romii sunt abuzaţi. Reprezentanţii lor în Parlament să fie mai solidari cu ei

Elena Băsescu a declarat, duminică, la Sibiu, că la doi ani de la apariţia strategiei pentru integrarea romilor aceştia sunt în continuare discriminaţi şi abuzaţi, adăugând că reprezentanţii lor în Parlament şi în Guvern ar trebui să fie "mai solidari" cu problemele pe care le are etnia.

1132 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Romii sunt abuzaţi. Reprezentanţii lor în Parlament să fie mai solidari cu ei

Elena Băsescu: Romii sunt abuzaţi, reprezentanţii lor în Parlament să fie mai solidari cu ei (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Solidaritatea mea faţă de etnie este cunoscută şi nu am rămas indiferentă când drepturile v-au fost încălcate şi aţi fost discriminaţi pe nedrept din motive etnice. Sunteţi cetăţeni europeni, iar stabilirea domiciliului şi libera circulaţie reprezintă drepturi fundamentale garantate de Constituţia europeană. (...) Există foarte mulţi reprezentanţi ai etniei dumneavoastră în Guvern şi Parlament, dar consider că aceştia ar trebui să fie mult mai solidari cu problemele pe care le aveţi. Efortul trebuie să fie comun, din partea autorităţilor şi a dumneavostră", a afirmat Elena Băsescu la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu.

Elena Băsescu a adăugat că, la doi ani după apariţia strategiei pentru integrarea romilor, aceştia sunt în continuare "discriminaţi, abuzaţi şi se lovesc de sărăcie şi şomaj".

"Eu nu consider că această strategie (integrarea - n.r.) a eşuat, dar consider că rezultatele se lasă mult aşteptate", le-a spus participanţilor Elena Băsescu, potrivit căreia romii care "reprezintă cazuri sociale trebuie puşi în legalitate".

Totodată, în opinia Elenei Băsescu aspectele importante care trebuie rezolvate sunt scăderea ratei şomajului în rândul romilor, înscrierea acestora la medicul de familie şi dezvoltarea unor programe pentru protejarea mamei şi copilului.

Duminică şi luni, are loc la Sibiu cea de-a VIII-a ediţia a Congresului Organizaţiei Internaţionale a Romilor, la care participă lideri ai romilor din 35 de state europene, dar şi din America, India şi Australia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici