Elena Udrea, despre noul dosar în care i se cere arestarea: Bogdan Buzăianu, cel la care a mers contractul cu Hidroelectrica. Topoliceanu a folosit mita

Elena Udrea, în cazul căreia DNA a cerut reţinerea şi arestarea într-un nou dosar, susţine că omul de afaceri căruia i s-au cerut 5 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica este Bogdan Buzăianu, iar Ana Maria Topoliceanu este cea care a folosit aceşti bani şi care trebuie să răspundă.

1190 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, despre noul dosar în care i se cere arestarea: Bogdan Buzăianu, cel la care a mers contractul cu Hidroelectrica. Topoliceanu a folosit mita

Elena Udrea, despre noul dosar în care se cere arestarea sa: Bogdan Buzăianu, cel la care a mers contractul cu Hidroelectrica. Topoliceanu a folosit mita (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

Întrebată despre acuzaţiile procurorilor DNA potrivit cărora ar fi cerut 5 milioane de dolari mită pentru a ajuta un om de afaceri să cumpere energie ieftină de la Hidroelectrica., Elena Udrea a spus că omul de afaceri la care se face referire este Bogdan Buzăianu.

Ea spune că nu s-a întâlnit niciodată cu Buzăianu, dar că cunoaşte această ”poveste”, iar pentru aceasta ar trebui să răspundă Ana Maria Topoliceanu.

”Omul de afaceri este Buzăianu. Trec peste faptul că din 2005 eu şi Buzăianu suntem în conflict deschis şi că din cauza acestei lupte duse de mine cu el şi cu Dinu Patriciu a apărut sintagma «băieţii deştepţi din energie». Buzăianu nu poate spune vreodată că s-a întâlnit cu mine. Poate o dată în 2005, deci nu aveam cum să îi pretind eu bani. Povestea, în schimb, o cunosc şi este o poveste la care va trebui să răspundă doamna Ana Maria Topoliceanu. Nu m-a întrebat nimeni, dacă m-ar fi întrebat procurorii ar fi aflat cum stau lucrurile cu faptele pe care o descriu”, a afirmat Udrea, la Digi 24.

Ea a spus că nu poate da detalii ”la televizor” şi că acestea trebuie explicate în faţa unui procuror.

Elena Udrea a mai susţinut că banii primiţi ca mită pentru contractul cu Hidroelectrica ar fi fost folosiţi tot de Ana Maria Topoliceanu.

”Doamna Topoliceanu este cea care a folosit aceşti bani, dar lucrurile trebuie să le spun în faţa unui procuror. Este o speţă pe care o lămuream foarte repede dacă mă întrebau procurorii”, a mai spus Udrea.

Referindu-se la acuzaţiile DNA privind scoaterea din patrimoniul public a unei vile din Eforie şi vânzarea la preţ subevaluat, Elena Udrea a spus că acea licitaţie a fost câştigată de ”o persoană foarte apropiată” Anei Maria Topoliceanu.

”În speţa cu vânzarea vilei de pe litoral, ea era şefa societăţii care a vândut vila din Eforie. Era o ruină, noi am vândut tot la vremea aceea pentru că era un patrimoniu în delăsare. Societatea care a cumpărat vila este un cunoscut, un apropiat al Anei Maria Topoliceanu, deci relaţia a fost între Topoliceanu şi persoana care a cumpărat, dar eu cred că procedura a fost corectă”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea a mai spus că noul său dosar a fost întocmit în urma denunţurilor lui Topoliceanu, fără ca ea să fie întrebată, la comanda procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi că procurorii reclamă fapte pe care ea le cunoaşte, dar în care nu este implicată.

Întrebată de ce nu a făcut un denunţ la DNA dacă ştia de astfel de fapte penale, Udrea a răspuns: ”Nu ştiu. Nu ştiu să vă spun dacă faptele erau de natură a fi reclamate ca ilegalităţi”.

DNA a cerut, marţi, ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că directorul general al Evenimentului Zilei, Dan Andronic, fondatorul Cancan, Radu Budeanu şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu ar fi implicaţi în noul dosar în care DNA cere reţinerea şi arestarea Elenei Udrea, suspectată că a luat mită câteva milioane de dolari.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în acest dosar ar fi implicat şi Dan Andronic, asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, care editeaza publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi director general al Evenimentului Zilei. De altfel, Dan Andronic a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în 29 iulie, el spunând, la ieşire, că a fost chemat de anchetatori să aducă mai multe documente, fără a preciza în ce calitate a fost chemat.

În acest dosar ar fi implicat şi Bogdan Buzăianu, afirmă surse judiciare, care spun că acesta ar fi omul de afaceri la care fac referire procurorii DNA în legătură cu contractul cu Hidroelectrica, pentru care Udrea ar fi cerut mită 5 milioane de dolari.

Sursele judiciare citate au mai declarat pentru MEDIAFAX că în acest dosar ar fi implicat şi Radu Budeanu, fondatorul Cancan şi cel care controlează publicaţia şi proiectul Cancan TV difuzat pe acest site. În 7 octombrie, procurorii DNA au făcut percheziţii la firma Cancan TV, la cabinete de avocatură şi la locuinţele mai multor persoane, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar surse judiciare afirmau că printre cei vizaţi de anchetatori ar fi politicieni şi patroni de presă. Aceleaşi surse afirmau că şi Radu Budeanu, care în prezent nu mai este în acţionariatul firmei, dar controlează publicaţia tabloidă şi proiectul Cancan TV, ar fi vizat în anchetă şi urmează să fie audiat, în prezent acesta fiind plecat din ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici