Emil Boc a deschis Zilele Clujului. Programul include concerte, expoziţii şi demonstraţii culinare

Primarul Emil Boc a deschis, vineri, Zilele Clujului, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul sărbătorii care va dura o săptămână fiind incluse concerte, spectacole, demonstraţii culinare, expoziţii, dar şi un turnir cavaleresc internaţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

301 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a deschis Zilele Clujului. Programul include concerte, expoziţii şi demonstraţii culinare

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Emil Boc a afirmat, pe scena amplasată în Piaţa Unirii, că îşi doreşte ca această ediţie a Zilelor Clujului să fie un prilej de sărbătoare pentru toţi cei care trăiesc în oraş, dar şi o ocazie pentru cei care vizitează Clujul să-i descopere farmecul.

El a spus că timp de o săptămână oraşul "va fi însufleţit de un maraton de evenimente din sfera culturală, sportivă, educaţională, economică şi istorică, care vor sublinia caracterul multicultural şi vor demonstra încă o dată faptul că municipiul Cluj-Napoca merită titlul de cel mai primitor oraş european".

"Ne aşteaptă o săptămână frumoasă. Zilele Clujului se întind până vinerea viitoare, iar după aceea va urma TIFF-ul, confirmând dimensiunea europeană şi multiculturală a oraşului", a spus Emil Boc.

Primarul a ciocnit pe scenă un pahar de bere cu Roger Stone, liderul Consiliului Metropolitan din oraşul înfrăţit Rotherham (Marea Britanie), unul dintre invitaţii de onoare ai manifestării, alături de primarul Páva Zsolt, din alt oraş înfrăţit, Pecs (Ungaria).

Deschiderea Zilelor Clujului a fost precedată de o paradă a unor cluburi sportive, cluburi de dans, organizaţii studenţeşti, trupe de majorete, programul zilei cuprinzând concerte susţinute de Lala Band, Cargo şi Loredana, un târg al meşteşugarilor, un tur ghidat "Clujul multicultural - oraşul comoară", un festival culinar internaţional şi proiecţii de filme.

Pe parcursul Zilelor Clujului vor mai avea loc spectacole de operă şi operetă, o tabără medievală, în cadrul căreia se va desfăşura un turnir cavaleresc internaţional, concursuri de dans, spectacole folclorice.

De asemenea, va avea loc o tentativă de stabilire a unui record naţional în ritm de zumba la care sunt aşteptate peste 5.000 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, bugetul total al manifestării, care se va încheia în 30 mai, s-a ridicat la 167.000 de euro, din care 134.000 de euro au provenit din sponsorizări, restul fiind din bugetul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici