Epidemia de rujeolă: S-au înregistrat alte 33 de cazuri în ultima săptămână

Ministerul Sănătăţii anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 786 cazuri de rujeolă, cu 33 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută, nefiind înregistrate alte decese în afara celor trei raportate.

754 afișări
Imaginea articolului Epidemia de rujeolă: S-au înregistrat alte 33 de cazuri în ultima săptămână

Epidemia de rujeolă: S-au înregistrat alte 33 cazuri în ultima săptămână

Cazuri de rujeolă s-au extins acum în 27 de judeţe: Mureş (176), Arad (132), Bistriţa (128), Cluj (90), Timiş (82), Braşov (35), Caraş Severin (35), Suceava (32), Hunedoara (18), Sălaj (8), Dolj (8), Harghita (6), Alba (5), Iaşi (5), Sibiu (3), Bucureşti (3), Bacău (3), Constanţa (3), Bihor (3), Olt (2), Dâmboviţa (2), Neamţ (2), Mehedinţi (1), Vaslui (1), Botoşani (1), Prahova (1), Giurgiu (1).

"Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare", transmite Ministerul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici