EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, SUBIECTE şi BAREM la MATEMATICĂ. Cilindrul circular nu le-a pus probleme elevilor din clasa a VIII-a la proba de matematică

Subiectele si baremul de la proba de matematică de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, publicate pe Mediafax.ro şi pe portalul Ministerului Educaţiei, EDU.RO.

26699 afișări
Imaginea articolului EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, SUBIECTE şi BAREM la MATEMATICĂ. Cilindrul circular nu le-a pus probleme elevilor din clasa a VIII-a la proba de matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. MATEMATICĂ. Elevii de clasa a VIII-a susţin proba la matematică. Edu.ro a publicat modele de SUBIECTE şi BAREM

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut, miercuri, proba la matematică, aceasta având trei subiecte, iar cel de al treilea, care, în mod normal, este cel mai dificil, nu le-a pus probleme elevilor, care au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de un cilindru circular.

Ei au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare având câte 30 de puncte, diferenţa de 10 puncte fiind reprezentată de punctul din oficiu.

Primele două subiecte au avut cerinţe de aritmetică şi algebră, iar ultimul, cel mai complex, a avut exerciţii din geometrie. Mai exact, elevii au avut de calculat, pe baza unei figuri, aria laterală a unui cilindru, dar şi valoarea sinusurilor unui unghi. Pe lângă cilindrul circular, şcolarii au mai avut de aflat perimetrul unui dreptunghi şi să demonstreze că două drepte sunt perpendiculare.

"Mi-au plăcut subiectele, sper să iau peste 9,50. La română, cred că o să iau şi mai mult şi o să îmi iasă o medie frumoasă de admitere. Am făcut meditaţii la română şi la matematică, dar a fost mai uşor decât la simulare.Faptul că acum contează mai puţin media V-VIII pe mine mă avantajează pentru că mă pot concentra mai mult pe materiile de examen", a povestit Ana, elevă de clasa a VIII-a.

"Am muncit foarte mult. Am scris 12 caiete cu exerciţii şi am terminat şase culegeri cu probleme. Sper ca şi rezultatul să fie pe măsură", a mărturisit o altă elevă din Capitală.

"A fost uşor, niciun subiect nu a fost greu, am terminat într-o oră şi 15 minute(...). Am avut o fracţie mai diferită faţă de anii trecuţi, dar nu a fost grea. Sper la nota maximă", a spus Diana, o elevă de clasa a VIII-a.

Părinţii şi-au aşteptat copiii la porţile şcolilor, în aşteptare de veşti.

"Am avut mari emoţii, retrăiesc examenul meu pe care tot la şcoala asta l-am dat. Sper să se mai modifice ceva în învăţământ, să nu mai atât de încărcaţi, încât să poată să asilimeze nişte materii mult mai bine decât o pot face acum", a explicat Daniela, mama unei eleve.

"Sperăm că această criză politică să înceteze pentru că singurii care au de suferit sunt aceşti copii. În învăţământ nu s-a făcut nimic bun şi dacă s-a încercat să se facă ceva, nu s-a finalizat. Este nevoie de un ministru, care să fie un bun manager şi reformeze sistemul", a afirmat o altă femeie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joi, 22 iunie, elevii, care fac parte din grupurile minoritare, vor susţine proba scrisă la limba maternă.

Luni, 19 iunie, şcolarii au dat proba la limba română, unde au avut de demonstrat apartenenţa unei poezii la genul liric, dar şi să redacteze o întâmplare dintr-o competiţie sportivă.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Examenul începe la ora 09.00, dar candidaţii trebuie sa fie în sălile de concurs cu cel puţin o jumătate de oră înainte şi să prezinte buletinul sau certificatul de naştere. Proba durează două ore, iar după o oră, elevul poate părăsi sala de examen.

Peste 141.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2017, cea la Limba şi literatura română, fiind absenţi 3.824 (2,67%), în timp patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 MATEMATICĂ. Modele de subiecte şi baremul de corectare, făcute publice de Ministerul Educaţiei.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA MODELE DE SUBIECTE LA PROBA DE EVALUARE NAŢIONALĂ LA MATEMATICĂ 2017

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 MATEMATICĂ.  CLICK AICI PENTRU A VEDEA MODEL DE BAREM PENTRU MATEMATICĂ

Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a a început în 19 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatură rămână, iar miercuri, 21 iunie, absolvenţii susţin proba la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă, anunţă Ministerul Educaţiei.

Conform datelor centralizate de minister, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei, 44,05 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naţionale au obţinut rezultate peste 5. Cele mai multe medii la simularea evaluării naţionale au fost între 5 şi 5.99 (22.422), între 6 şi 6,99 au fost 19.109 medii, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv şapte medii de 10.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ. În ceea ce priveşte rezultalele la evaluare naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii ministerului Educaţiei au transmis "că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă - 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă - 90,20%) la matematică. 

La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obţină note peste 5". Potrivit rezultatelor transmise, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală - 60,57% (rată prezenţă - 90,10%), urmată de Brăila - 58,50% (rată prezenţă - 76,61%) şi Cluj - 55,33% (rată prezenţă - 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui - 31,22%, Tulcea - 32,67%, şi Călăraşi - 33,47%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%. La nivel naţional, 73.342 de elevi (44,05%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale.

UPDATE: Subiectele si baremele pentru examenul de evaluare nationala la limba si literatura romana 2018 sunt disponibile aici.

UPDATE: Subiectele si baremele pentru examenul de evaluare nationala la matematica 2018 sunt disponibile aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici