Cum arată Evaluarea Naţională 2020 pentru elevii care au febră. Zeci de absolvenţi ai clasei a opta sunt în izolare

  • Peste 50 de absolvenţi de gimnaziu se află în izolare din cauza Covid-19
  • Aceşti elevi vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă a examenului
  • Candidaţii care au temeperatura mai mare de 37,3 vor fi testaţi de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute
1316 afișări
Imaginea articolului Cum arată Evaluarea Naţională 2020 pentru elevii care au febră. Zeci de absolvenţi ai clasei a opta sunt în izolare

Zeci de elevi de clasa a VIII-a sunt în izolare şi vor da examenul în a doua sesiune a Evaluării Naţionale

Zeci de elevi vor lipsi mâine de la primul examen important din viaţa lor pentru că sunt în izolare din cauza coronavirusului. Ei vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă organizată de Ministerul Educaţiei, care va începe pe 29 iunie.

CITEŞTE AICI: Evaluare Naţională 2020. Tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenelor: Calendar, sesiunea specială, noua programă, subiecte şi bareme

Dacă un copil are temperatura mai ridicată de 37,3, va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute. Dacă temepratura nu va scădea, elevul nu poate intra in sala de examen şi vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie. 

Luni, absolvenţii de gimnaziu vor da examenul la limba română, pe 17 iunie, pe cel la matematică, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 22 iunie

„Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Noi am trimis un document şi până la ora 3 vom şti câţi elevi au fost monitorizaţi cu o temperatură mai mare de 37,3. Am luat în calcul 2 săptămâni până la etapa specială pentru ca cei care sunt în izolare să poată participa în şcoală”, spune Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii. Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece dupa ce familia e anunţată”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici