EXCLUSIV: Cătălin Chelu, extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Procurororii anticorupţie consemnează în referatul privind arestarea omului de afaceri Cătălin Chelu că acesta era extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, "cu care este în relaţii foarte apropiate", motiv pentru care a amânat momentul contactării lui Dan Fătuloiu.

161 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Cătălin Chelu, extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

EXCLUSIV: Cătălin Chelu, extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

"Denunţătorul Fătuloiu Alexandru s-a întâlnit în 10.09.2010 cu Badea Ştefan, care i-a relatat că, în esenţă, inculpatul Chelu Cătălin va lipsi o perioadă de timp din ţară, întrucât era extrem de îngrijiorat de arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cu care este în relaţii foarte apropiate, astfel că se va amâna momentul în care îl va contacta pe denunţătorul Fătuloiu Dan Valentin, pentru clarificarea aspectelor referitoare la intervenţiile pe care dorea ca acesta să le facă pentru rezolvarea favorabilă a afacerilor lor judiciare", se arată în referatul cu propunerea de arestare a lui Cătălin Chelu şi a celor trei complici ai săi.

Cătălin Chelu a plecat în Republica Moldova.

În 1 noiembrie, Ştefan Badea s-a întâlnit cu Alexandru Fătuloiu, în contextul executării silite împotriva societăţii Fabimex Manufacory SRL, administrată de Badea. Alexandru Fătuloiu a abordat, în întâlnire, între altele, şi subiectul referitor la intervenţiile pe care dorea să le facă împreună cu Antonel Bunu pe lângă secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu, în sensul soluţionării favorabile a dosarelor penale privindu-l pe Cătălin Chelu.

"În acele împrejurări, Badea Ştefan a afirmat că Bunu Antonel doreşte să se întâlnească cu Fătuloiu Dan Valentin pentru a discuta anumite detalii privitoare la respectivele cauze pemnale, precizând că din considerente care ţin de obişnuinţa lor de luare a unor măsuri de protecţie faţă de eventuala înregistrare a convorbirii, vrea ca în cadrul acelei discuţii să nu fie antamate aspecte referitoare la suma de bani oferită cu titlu de mită şi nici să fie pomenit numele lui Chelu Cătălin Constantin", potrivit documentului citat.

Totodată, Ştefan Badea justifică întreruperea pentru o perioadă a "demersurilor infracţionale ale inculpaţilor" prin aceea că anumite evenimente sociale şi politice (cum ar fi acţiunile de protest ale poliţiştilor sau iniţierea moţiunii de cenzură) "au fost de natură să le creeze o stare de nesiguranţă "în ceea ce priveşte menţinerea lui Dan Fătuloiu în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne".

Ulterior, s-a stabilit o întrevedere în 3 noiembrie, prin intermediul lui Alexandru Fătuloiu, între Antonel Bunu şi Dan Fătuloiu, întâlnire care însă nu a mai avut loc întrucât Bunu nu a avut acceptul lui Chelu.

În 8 noiembrie, Ştefan Badea s-a întâlnit cu Dan Fătuloiu în biroul acestuia din sediul MAI, discuţia fiind înregistrată şi referindu-se la modul cum ar fi trebui să îi parvină mita secretarului de stat.

Dan Fătuloiu a cerut să discute în mod direct cu Cătălin Chelu "aspectele referitoare la demersurile de corupere a sa", iar Ştefan Badea a precizat că o astfel de întâlnire "este mai dificil de realizat", propunându-i secretarului de stat să clarifice această chestiune cu Antonel Bunu - "omul de încredere" al lui Chelu.

Badea a încercat organizarea unei întâlniri între Dan Fătuloiu şi Bunu, care însă nu s-a realizat. A doua zi, în 9 noiembrie, Ştefan Badea a revenit în biroul lui Dan Fătuloiu, unde a făcut propunerea de mită în valaore totală de un milion de euro.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici