Expert Cambridge English: Românii au printre cele mai bune rezultate din lume la limba engleză

Românii care susţin testele Cambridge English au printre cele mai bune rezultate din lume, mai exact peste 20% din românii care au dat în 2015 cel mai greu examen de limba engleză au luat nota maximă, a explicat şeful biroului de presă de la Cambridge English, Steve Mckenna.

1306 afișări
Imaginea articolului Expert Cambridge English: Românii au printre cele mai bune rezultate din lume la limba engleză

Românii care învaţă serios limba engleză ajung la rezultate remarcabile la cele mai grele teste Cambridge, CPE (Cambridge: Certificate of Proficiency) şi CAE (Cambridge: Advanced Certificate). Puţine sunt ţările unde elevii şi studenţii au rezultate mai bune şi asta se datorează unei rigori a studiului specifice Europei de Est, este de părere Steve Mckenna, şeful biroului de presă de la Cambridge English.

„Românii care se dedică studiului englezei au rezultate extraordinar de bune. Chiar şi la unele dintre cele mai grele teste de engleză, românii au printre cele mai bune note din lume. E o proporţie mică din populaţie care susţine testele avansate de Cambridge English, dar dintre cei care susţin testul ştim că au printre cele mai înalte standarde de engleză”, a explicat Steve Mckenna.

Mai exact, datele oficiale Cambridge arată că la cele mai dificile teste, Cambridge English: Advanced (CAE) şi Cambridge English: Proficiency (CPE), românii obţin nota maximă în proporţie de peste 20%.

Astfel, în 2015, datele arată că 22,4% din candidaţii români au luat calificativul maxim la CPE şi 16,4% au luat calificativul maxim la CAE. Prin comparaţie, ţările care au rezultate mai bune decât România la CPE sunt Austria (25%), Estonia (31%) şi Slovenia (23,2%). În rest, de la Germania şi Franţa până la Singapore (al cărui sistem de educaţie e pe locul trei în lume, potrivit PISA), au rezultate mai slabe.

De asemenea, Hong Kong, al cărui sistem de educaţie e pe locul doi după Shanghai potrivit rezultatelor de la testele PISA, are printre cele mai slabe rezultate la cel mai greu test de limba engleză, doar 5% au luat nota maximă la CPE şi 20% au picat. În România, 18,2% au picat la CPE, în timp ce la CAE au picat 7,2%.

Potrivit unuia dintre cercetătorii principali de la departamentul de cercetare al Cambridge English, Agnieszka Walczak, există o preconcepţie că fetele sunt mai bune la limbi străine decât băieţii, însă datele Cambridge arată că în realitate lucrurile nu stau tocmai aşa.

„Dacă ne uităm la testele PISA, vedem că fetele au rezultate mai bune la ştiinţele umaniste, iar băieţii au rezultate mai bune la ştiinţele reale. (...) Ne-am uitat la 35 de ţări unde se susţine Cambridge English şi am observat că într-adevăr, fetele se descurcă mai bine decât băieţii în general, dar cu foarte puţin. Însă, sunt ţări unde băieţii au rezultate mai bune decât fetele la engleză, iar România este una din aceste ţări. De asemenea, în Bulgaria băieţii au rezultate mai bune la engleză. În general, în ţările asiatice, fetele sunt mai bune decât băieţii (China, Pakistan)”, a explicat Walczak.

Potrivit acestuia, fetele sunt mai bune la testele de scriere şi de vorbire din cadrul testelor de engleză, deci la partea de comunicare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici