Explozie la bordul unei nave de marfă în apropiere de Sulina / Marinarii le-au spus autorităţilor române că ar fi lovit o mină şi aceasta a explodat / Statul Major al Forţelor Navale Române trimite puitorul de mine şi scafandrii către Sulina

O explozie a avut loc miercuri dimineaţa între Sulina şi Canalul Bîstroe, la aproximativ 25 de mile în larg, la o navă sub pavilion Togo. Autorităţile române au evacuat marinarii de pe navă.

7866 afișări
Imaginea articolului Explozie la bordul unei nave de marfă în apropiere de Sulina / Marinarii le-au spus autorităţilor române că ar fi lovit o mină şi aceasta a explodat / Statul Major al Forţelor Navale Române trimite puitorul de mine şi scafandrii către Sulina

Explozie la bordul unei nave de marfă în apropiere de Sulina / Nava ar fi lovit o mină care a explodat

Statul Major al Forţelor Navale Române trimite puitorul de mine şi scafandrii către Sulina

Conducerea Statului Major al Forţelor Navale a ordonat trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acţiona în sprijinul autorităţilor civile responsabile de intervenţie şi pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord.

Cu privire la situaţia navei comerciale Seama, sub pavilion Togo, care a raportat o explozie la bord în cursul dimineţii de miecuri, conducerea Statului Major al Forţelor Navale a ordonat, conform procedurilor operaţionale, trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acţiona în sprijinul autorităţilor civile responsabile de intervenţie şi pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord.

Nava militară a plecat din portul militar Constanţa în jurul orei 08.15.

„De asemenea, un elicopter IAR-330 Puma din serviciul de căutare-salvare, din dotarea Forţelor Aeriene Române, este pregătit pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu să intervină, în funcţie de solicitări”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

UPDATE Autoritatea Navală Română, după explozie: Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată

Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată de explozia care a avut loc miercuri la bordul navei sub pavilion Togo, potrivit conducerii Autorităţii Navale Române. Nava a intrat în rada Portului Sulina în 12 septembrie şi aştepta intrarea pe Canalul Bîstroe

Ştire iniţială

Mesajul de urgenţă „MAYDAY” a fost transmis miercuri, la ora 06.50, în CH 16 VHF, de către o nava comercială. Aceasta a informat Garda de Coastă că a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanşat o operaţiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acţiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă şi o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM.

Explozia a avut loc, din primele informaţii, în sala motoarelor, la o navă de marfă sub pavilion Togo.

Marinarii prezenţi pe navă le-au spus autorităţilor române că cel mai probabil a fost lovită o mină şi aceasta a explodat.

Toţi membrii de echipaj au fost aduşi în siguranţă în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Explozia s-a produs la aproximativ 25 de mile în larg, între Sulina şi Canalul Bîrstroe.

Autorităţile nu au confirmat până la acest moment dacă nava sub pavilion Togo a lovit o mină marină în timp ce naviga în larg.

Cercetările sunt desfăşurate de către Autoritatea Navala Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici