FADERE: Trei români din Spania, în greva foamei pentru concediere ilegală

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie fac greva foamei în Spania, în faţa primăriei din Guadalajara, fiind nemulţumiţi că patronul firmei Breogan nu i-a mai plătit în ultimele luni, iar apoi i-a concediat, potrivit FADERE.

296 afișări
Imaginea articolului FADERE: Trei români din Spania, în greva foamei pentru concediere ilegală

FADERE: Trei români din Spania, în greva foamei pentru concediere ilegală (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) anunţă, într-un comunicat de presă de duminică, faptul că cei trei români - Iuliana Pena, Ioan Marcu şi Ilie Uraluc - protestează din 23 august.

Potrivit federaţiei, muncitorii români lucrau legal în Spania, dar nu şi-au mai primit salariile în ultimele luni, iar apoi au fost concediaţi. Potrivit greviştilor, disponibilizarea a fost făcută pe nedrept, ceea ce i-a determinat să recurgă la greva foamei în faţa primăriei din Guadalajara.

Cei trei români erau angajaţi la firma Breogan, dar erau solicitaţi să muncească ilegal şi la celelalte trei firme ale lui Alberto Lopez Armada. Acesta deţine patru firme de pază, unde 80% din muncitori sunt români.

"Greviştii afirmă că angajaţii români sunt foarte exploataţi şi că mai sunt persoane care se află în situaţie asemănătoare cu a lor", scrie FADERE.

Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa i-a vizitat sâmbătă seara şi a stat de vorbă cu românii intraţi in grevă, urmând ca luni să semnaleze această problemă primarului oraşului, pentru a rezolva situaţia actuală.

"Din motive de sănătatea si din cauza căldurii, femaia a renunţat la grevă, dar în ciuda acestui fapt, Ioan Marcu şi Ilie Uraluc vor continua greva până în momentul stabilizării situaţiei şi remedierea incorectitudinii financiare", mai scrie FADERE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici